Cursus: De Business Achter Klassieke Muziek

Cursus: De Business Achter Klassieke Muziek

27 september 2022 @ 09:30 11 oktober 2022 @ 10:30

Van klassieke muziek moet je vooral genieten natuurlijk. Maar: ook klassieke muziek is handel! Welke rol speelde commercie en handel in de barok? En hoe veranderde dat in de 19e eeuw? Welke innovaties, muziekrechten en andere ontwikkelingen beïnvloedden de handel in klassieke muziek? En: hoe kwamen en hoe komen musici en componisten aan hun geld?

Tijdens 3 online lessen van een uur behandelen we de zakelijke kant van de klassieke muzieksector door de eeuwen heen. We gaan in op de geldstromen en de “business” van klassieke muziek. Over de opkomst van muziekuitgevers, de concertzalen, auteursrechten, popularisering van muziek en meer. En we brengen dat in verband met sociale en technologische ontwikkelingen.

We betrekken de ervaringen en kennis van andere deelnemers bij de lessen. En we kijken we ook naar onze tijden, maar ook naar de toekomst. Dus: hoe jij lessen uit de geschiedenis vandaag de dag kan inzetten voor jouw muziek.

Voor: klassieke musici en zakelijk leiders in de klassieke muziek.

  • Drie online lessen van 60 min. Incl. certificaat van deelname.
  • Ook mogelijk alleen met video-recording.
  • Max 10 deelnemers.

 

Data: di 27 sept, di 4 okt en di 11 okt van 9:30 tot ong. 10:30. Kan je een datum niet meedoen? Dan ontvang je de link naar de video.

Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.

Kosten: €40 incl. BTW en inclusief certificaat. Alleen video-opnames: €15 incl. BTW.

 

 

Muziek te Koop! cursussen worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Met zijn aanstekelijke enthousiasme voerde Ewout ons mee in het boeiende thema Muziek te Koop! Hij deed me denken aan een popster die de kunst verstaat de aandacht van zijn publiek vast te houden” Karen Majelyne, Passion Beyond Bach.

“Leuke cursus! Ik heb echt een beter begrip van de business gekregen nu ik weet waar alles vandaan is gekomen.” Rikkert Kremer, Zakelijk leider Calefax Reed Quintet

 

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!