Cursus: Popmuziek en geld, van 1900 tot 2050

Cursus: Popmuziek en geld, van 1900 tot 2050

7 november 2022 @ 10:00 6 december 2022 @ 11:00

Vanaf het begin van de popmuziek was money too tight to mention. Er werd verdiend aan muziek, maar vaak niet door de artiesten. Hoe zat het met deals, innovaties en beroepen in de muziekindustrie vanaf 1900? En hoe zal dat verder gaan met de verdienmodellen in popmuziek tot, pak ‘m beet, 2050?

Tijdens drie online lessen bekijken we de muziekindustrie vanaf 1900, toen de grammofoon zijn intrede deed. Over de deals, de innovaties, de muziekrechten tijdens de veelbewogen 20e eeuw. Hoe zat het met royalties voor artiesten? Wie had de zogeheten marktmacht in de muziekbusiness, en wie verdiende er dus het meest?

Maar we werpen vooral ook een blik vooruit naar de muziekbusiness van de toekomst. Met de lessen uit de geschiedenis én aan de hand van economische theorie bespreken we met de deelnemers scenario’s voor de toekomst van de muziekbusiness.

Welke partijen komen nu en in de nabije toekomst bovendrijven? Wie gaat het meeste verdienen aan muziek? En: hoe kunnen artiesten, componisten ervoor zorgen dat ook zij uiteindelijk een goed belegde boterham kunnen verdienen?

We betrekken ervaringen en kennis van de andere deelnemers bij de lessen. En in de 3e les gaan we in op jouw muziek: welke lessen kan jij leren en hoe kan jij ervoor zorgen dat jij meer gaat verdienen met je muziek?

Voor: muziekprofessionals die een stevige kennis van de muzieksector nodig hebben in hun beroep. Max 10 deelnemers.

Data ochtendcursus: 3 ochtenden: ma 7, ma 14 en vr 18 nov. van 10:00 tot ong. 11:15. Kan je een ochtend niet? Dan krijg je de video-opname.
Data avondcursus: 3 avonden: di 22, di 29 nov. en di 6 dec. van 20:00 tot ong. 21:15. Kan je een avond niet? Dan krijg je de video-opname.

Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.

Ook mogelijk alleen video-opnames. Je krijgt dan na elke les de video-opname van de les gestuurd. Meld je daarvoor aan via deze link.

Kosten: €40 incl. BTW en incl. certificaat. Alleen video-opnames: €15 incl. BTW.

 

Deze cursus wordt gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Ewout speelt het klaar om in drie sessies geschiedenis van de muziekbusiness te behandelen, waarbij hij ook aandacht besteedt aan maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen, compleet en al met muzikale voorbeelden en interessante quotes. Absolute aanrader!” Mark Oomen – Zitakula / Afrogrooves

“Je presentaties geven mooie haakjes om met de andere deelnemers in gesprek te gaan en ervaringen en meningen uit te wisselen. Dat vond ik vooral erg fijn aan de cursus, dat je nieuwe mensen leert kennen, nieuwe inzichten krijgt en we onze eigen diensten langs economische modellen gingen leggen.” Melissa Lagerbrug – Promotie, marketing en communicatie Dirk Scheele Muziektheater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!