DOM: Docentenmeeting Ondernemerschap / Muziekonderwijs

DOM: Docentenmeeting Ondernemerschap / Muziekonderwijs

21 november 2022 @ 20:00 21:15

Periodieke meeting van docenten muziek-ondernemerschap / music business in het voortgezet onderwijs. We bespreken de didactische zaken, tips en maken natuurlijk kennis met elkaar.

Deze editie met thema: hoe leer je muziekstudenten effectief over muziekrecht?

De meeste kunstvakopleidingen bieden ondernemerschapslessen voor hun studenten. En ze doen dat allemaal op hun eigen manier. Prima natuurlijk: zo is er inmiddels een flinke ervaring ontstaan. En dus ook best-practices. Do’s, maar ook don’ts.

In zesde editie van DOM (docentenmeeting ondernemerschap muziekonderwijs) eerst een korte kennismaking met de andere deelnemers: allemaal docenten muziekbusiness of muziekrecht.

Daarna gaan we het hebben over het thema van vanavond: Hoe leer je muziekstudenten effectief over muziekrecht? Dus: auteursrecht, naburig recht etc.

Muziekrecht is de kurk van de muziekbusiness, en van vitaal belang voor toekomstige inkomsten van muzikanten en componisten. Maar de kennis hierover komt moeilijk aan bij studenten anno 2022.

Hoe kan dat beter? Wat zijn de beste manieren om hier les in te geven?
We hebben twee gasten: Silvia Biemans (Sena) en Esther Maijer (Buma Stemra). Samen hebben ze veel ervaring met Music Rights on Tour. Zij vertellen hierover en ook over hoe zij denken dat de kennis het beste aankomt bij studenten. Maar ook horen we de best practices uit de groep deelnemers.

Online via Zoom. Informatief, maar natuurlijk ook gezellig! Want je maakt meteen kennis met collega docenten. Deelname is gratis.

Op initiatief en onder leiding van Ewout van der Linden, directeur van Music Motion, maar ook docent bij HKU Kunst en Economie, SAE Institute, ArtEZ, AV Sound Education, voormalig Codarts en meer.

Ben je docent ondernemerschap bij een kunstvakopleiding? Of finance, marketing of andere vakken met een link naar ondernemerschap? Meld je dan aan, en mail naar info@musicmotion.nl.

  • Maandagavond 21 november 2022, van 20:00 uur tot ong. 21:15.
  • Online, via zoom. Je krijgt een link een dag voor de meeting.
  • Gratis natuurlijk!
  • Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@musicmotion.nl

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!