Jouw ingang in: Opdrachtmuziek en Jingles

Jouw ingang in: Opdrachtmuziek en Jingles

13 april 2023 @ 16:00 18:00

Muziek is hard nodig in de vele media-producties anno 2023. Bedrijfsfilms, reclames, stockmuziek, jingles en meer. En er zijn dus mensen die die muziek maken. Maar hoe werkt die sector? Welke platforms en publishers zijn nuttig? Hoe zit dat met inkomsten en rechten? En, is het wat voor jouw muziek?

Donderdagmiddag 13 april kan jij je eerste contacten leggen in deze kant van de muziekbusiness. Tijdens een online bijeenkomst over opdrachtmuziek en jingles maken.

We spreken enkele gasten uit deze business. Ze vertellen over deze business, hoe deals in elkaar zitten, wat voor muziek er verkoopt en wat de trends zijn in deze sector (AI!!). En natuurlijk kan je je eigen vragen stellen.

In het eerste uur spreken we Karl Heortweard. Hij vertelt over de omvang van het werkveld van de Nederlandse media-componist. Waar wordt overal muziek gebruikt en gemaakt en hoe kom je daar terecht? Welke stappen kun jij ondernemen om uiteindelijk de jobs te krijgen waar jij enthousiast van wordt? Is er zoiets als snel geld? Moet je specialiseren of juist alles aan kunnen pakken? Hoe wordt je gevonden als niemand naar jou op zoek is? En welke mindset heb je nodig om carrière te maken in zo’n onvoorspelbare wereld?

In het tweede uur gaan we door in break-out-rooms verder: met een plusticket (zie onder) maak je persoonlijk kennis met Karl en nog twee experts. En kan al je persoonlijke vragen stellen. Met een basisticket praat je na met de overige deelnemers.

Met:

Karl Heortweard over de business achter opdrachtmuziek. Wie moet je kennen? Wat voor muziek maakt een kans? Wat zijn tips en trucs om hier aan de slag te gaan? Karl kent de sector door en door, en schreef er zelfs een boek over: You Shoot I Score.

Arjan Bruinsma / Murekla. Behalve gitarist en koorbegeleider is Arjan al jaren de componist voor Murekla, een bedrijf dat muziek maakt voor jingles, maar ook video-producties.

Rob Jager / aka Robokop maar ook als ReauBeau. Eerst in een punkband, daarna in een rapgroep. En schrijft nu muziek voor vele toepassingen. Ook bv film. En maakt zijn eigen samplepacks.

Na de bijeenkomst krijg je de email adressen van deelnemers die daarin toestemmen. Plus ong. 20 interessante contacten in dit veld. Zodat je meteen aan de slag kan na het event.
Ook mogelijk als alleen video-deelname.

Datum en locatie: donderdagmiddag 13 april, van 16:00 tot ong 18:00.
Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. Link niet ontvangen? Mail ons: info@musicmotion.nl.

Kosten deelname (excl. BTW):
Basisticket €14,50: deelname meeting, namen en email adressen deelnemers die daarin toestemmen.
Plusticket €27,50: idem basisticket, maar ook in kleine groepjes individuele kennismaking met de experts. UITVERKOCHT
Alleen video €9,50: idem basisticket, videolink krijg je na het event.

Wat is Ingang Muziek?
Evenementen plus extra info en contacten over een bepaald thema. Gericht op nieuwe activiteiten in de muziek, de zakelijke kant van de muzieksector of muziekmarketing.

Ingang Muziek wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als partners Gigstarter, Kunstenbond Ntb en de Songwriterschool.

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!