Music Pitch – Fanbase Building

Music Pitch – Fanbase Building

14 oktober 2019 @ 20:00 22:00

Een enthousiaste en groeiende fanbase is niet alleen eervol en leuk, maar door die fanbase kom je ook makkelijker in contact met boekers, labels, managers etc. Krijg je meer streams en meer bezoekers op je concerten.

Via social media ben je er misschien al hard mee bezig. Maar hoe kan het beter? Wat zijn, anno eind 2019 goede manieren om meer fans te krijgen, ze ook nog eens te houden, en er wie weet aan te verdienen?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png

We bespreken het met enkele experts uit de muziekbusiness. Muziek-marketeer en managers, uit meerdere genres. En bij de borrel maak je meteen even persoonlijk kennis. Tijdens deze editie vragen we van de gasten flink wat praktische tips. En je krijgt ook een kort college. Met onder meer de volgende gasten:

Joep van Leijsen – Music Marketeer / Artist manager. Zegt op zijn site: I help artists grow their fanbase and revenue. Hij vertelt hoe. En ook over zijn nieuwe tool Roadie, waarin je een homepage als artiest kan bouwen en waarin je contact kan onderhouden met je fans.

Carlo Kiksen – Smooth and Good. Digital Marketing and Branding Agency. Carlo focust zich op het vergroten van de fanbase van artiesten, ze meer betrekken bij de artiest. En dat zodanig doen dat je er ook wat aan verdient. Vanavond geeft Carlo met name tips over fanbase building voor beginnende artiesten.

Olga Mouret – Marketing en PR in klassieke muziek. Werkt voor Nederlands Blazers Ensemble en organiseert Klassifest in Paradiso. Hoe pakken ze het in de klassieke muziek aan?

Melvin van der Waal – Moon Jelly Agency, Branding / marketing bureau voor de muzieksector. Vroeger werkzaam bij DJ Mag en Armada Music, nu richt Melvin zich tegenwoordig op het creëren van marketing- en merkstrategieën voor internationale artiesten zoals Deepend, Firebeatz, Jonna Fraser, Mr. White. Tips uit de dance van Melvin! 

Music Pitch toegang is gratis. Maar meld je vantevoren wel even aan

Wil je naar aanleiding van Music Pitch contacten die voor jou handig zijn? Of extra tips voor jouw muziek?

We helpen je graag. Dat kan op twee manieren:

  • Extra: Contacten Music Pitch. Na Music Pitch sturen we je: de namen van bezoekers (die daarmee akkoord gaan) en gasten van deze editie. En nog 10 tot 20  interessante contacten met een link met deze Music Pitch, dus: music marketeers, promoters en enkele interessante links. Kosten €7,50 incl BTW.
  • Extra: Contacten en Persoonlijke Tips Music Pitch. Idem als hierboven, maar we nemen na Music Pitch ook contact met je op en bespreken met jou welke contacten nog meer voor jouw muziek interessant zijn. Inclusief toelichting en tips hoe ze te benaderen. Kosten €27,50 incl BTW.

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Logo Entertainment Business
Gigstarter 300
Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!