Music Pitch – Games en Muziek: de nieuwe mogelijkheden

Music Pitch – Games en Muziek: de nieuwe mogelijkheden

25 februari 2019 @ 20:00 22:00

De Game-sector is groter dan de muzieksector en filmsector bij elkaar. En ook Nederland kent veel game bedrijven. Maar hoe heb je als muzikant/manager daar wat aan? Of als muzieklabel? Hoe krijg je je muziek in een game? Of hoe schrijf je muziek voor games? En is er nog meer mogelijk met games? Wie is wie in die business? 

Je hoort het tijdens Music Pitch van enkele gasten uit de game-sector. En je maakt tijdens de borrel meteen even persoonlijk kennis.

Maandagavond 25 februari, van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Tolhuistuin Amsterdam. Na de talkshow verder praten aan de bar. 

Presentatie door Jeroen van Trierum (Entertainment Business) en Ewout van der Linden (Music Motion)

Met:

Bart Delissen, game composer. Bart heeft een klassieke achtergrond, maar draait al even mee in de game-muziek. Componeert muziek voor verschillende games, maar maakt ook sound design. Check ook zijn website.

Jonathan van den Wijngaarden, game composer. Maakte muziek voor vele games, onder meer voor Ubisoft, Disney, Electronic Arts en werkte aan games als Honor of Kings, Arizona Sunshine, The Settlers Online. Tegenwoordig ook met VR games. Check zijn website.

Sander Huiberts, HKU. Sander onderzoekt vanuit de HKU de gamesector. En weet wat er gaat veranderen en hoe je daar als muzikant / composer op kan inspringen. Bijvoorbeeld: de toekomstige rol van de  componist.

Mike Hendrixen, Vertigo 6. Voormalig muzikant, nu eigenaar van Vertigo 6; een marketing & PR bureau met sterke roots in de gamesindustrie. Vertigo 6 werkt o.a. voor Pokémon, Electronic Arts. Over: als je muziek niet in een game komt, hoe kan je dan toch samen met een game joint promotions opzetten? Tips, trucs voor grotere maar ook voor startende artiesten.

Matthijs Dierckx. Journalist, muzikant én game developer. Vanuit zijn ervaring in de entertainment sector en developer kijkt hij naar de kansen voor muziek.

Nieuw: wil je naar aanleiding van Music Pitch contacten die voor jou handig zijn? Of extra tips voor jouw muziek? We helpen je graag. Dat kan op twee manieren:

  • Extra: Contacten Music Pitch. Na Music Pitch sturen we je: de namen van bezoekers (die daarmee akkoord gaan) en gasten van deze editie. En nog 10 tot 20  interessante contacten met een link met deze Music Pitch, en enkele interessante links. Kosten €7,50 incl BTW.
  • Extra: Contacten en Persoonlijke Tips Music Pitch. Idem als hierboven, maar we nemen na Music Pitch ook contact met je op en bespreken met jou welke contacten nog meer voor jouw muziek interessant zijn. Inclusief toelichting en tips hoe ze te benaderen. Kosten €27,50 incl BTW.

Music Pitch toegang is gratis. Maar meld je vantevoren wel even aan.

Pitch doen voor jouw muziek? Bij elke Music Pitch is er plaats voor 3 pitches van muzikanten/musici/bands/ensembles. Vertel in max 3 minuten wie je bent, wat je doet en laat unplugged wat horen! Wil je een pitch doen? Mail dan even naar info@musicmotion.nl. Er is plaats voor max 3 pitches.

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Logo Entertainment Business
Gigstarter 300
Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Gegevens

Datum:
25 februari 2019
Tijd:
20:00 – 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Music Motion

Tolhuistuin IJzaal

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!