Music Pitch – Getting Gigs

Music Pitch – Getting Gigs

Over ouderwetse én nieuwerwetse manieren om optredens te regelen

Erg jammer natuurlijk dat sommige podia de deuren hebben gesloten. Maar je wilt natuurlijk toch optreden. Waar kan je dan wel het podium op? Hoe pak je dat aan? Wat verdient het? Wie moet je kennen? We gaan het hebben over de belangrijkste activiteit van muzikanten/musici: optreden. En hoe je dat op nieuwe en oude manieren aanpakt.

Met onder andere:

Birgit van Asch, Melkweg / Brakke Grond
Birgit werkt zowel bij de Melkweg en Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond. Ze vertelt over de programmering van beide zalen en wat haar verwachtingen zijn voor komend jaar voor popboekingen.

Pien Feith / Friendly Fire
Friendly Fire is boekingskantoor, maar doet ook management van artiesten en is tegelijk betrokken bij verschillende festivals.

Ruud Peeters / Artist Avenue
Boeker van enkele succesvolle Nederlandse pop / theater acts.

Vivienne Ypma, Directeur Kleine Komedie

Steeds meer muzikanten/musici treden op in het theater. In een eigen productie of in een theaterproductie. En het betaalt ook nog vrij goed. Vivienne is directeur bij de Kleine Komedie en vertelt over hoe een theatershow anders is dan een concert. En hoe theaters werken mt programmeren.

  • Maandagmiddag 12 december
  • Van 16:00 tot 17:30, daarna netwerkborrel
  • Locatie Pakhuis de Zwijger
  • Toegang gratis, maar meld je wel even aan

.
.

.

.
Tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector in Nederland en België. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek: de beste pitch krijgt een Sennheiser microfoon. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf. Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partner Sennheiser. Vanaf 2016 zijn dat ook de Nederlandse ambassade in België en Gigstarter.

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!