Music Pitch – Optreden 2.0

Music Pitch – Optreden 2.0

De derde Music Pitch in de IJzaal van Tolhuistuin gaat over de leuke en mogelijk ook best goed verdienende plekken waar je ook kan optreden. En waar je niet eerder aan gedacht had. Nieuwe festivals, met onverwachte andere muzikanten/musici, via nieuwe media en meer. Met:

Claartje Nicolas – Comité 4 en 5 mei, programmeur Bevrijdingsfestivals NederlandOver de programmering van het event Bevrijdingsfestival, hoe zij artiesten kiezen en hoe de boodschap van het festival daarin een rol speelt.

Tamar Brüggeman – Festival Wonderfeel. Opeens was Nederland een nieuw kamermuziekfestival rijker. Op een prachtig landgoed. Klassiek dus, maar met lijntjes naar jazz, en hier en daar zelfs met een popfeel. Wat programmeert Wonderfeel? Hoe werken ze samen met het landgoed?

Sebas Leijzer – 50mmclips. Over het maken van clips en vooral hoe je die vastleggingen van je optredens flink bekeken kan laten worden.

Avinash Shanga – WemakeVR. Over hoe virtual reality wordt toegepast om concerten op meer manieren toegankelijk te maken. Virtueel dus! In de klassieke muziek al veel ervaring mee, maar wat zijn de mogelijkheden in andere genres?

Yvette Bolten – Sofar Sounds Amsterdam. Over de internationale Sofar Community en de optredens die ze voor artiesten opleveren.

Boelo de Smit – Electric Café. Over samenwerkingen tussen instrumentalisten met dance acts. Dus: met je gitaar, viool, trombone, keyboard optreden met dance artiesten.

Paul de Kuyper – Gigstarter. Over hoe je effectief optredens bij privé events binnenhaalt.

Bijwonen Music Pitch? Meld je aan via musicpitch@musicmotion.nl

 

Pitch doen voor jouw muziek? Bij elke Music Pitch is er plaats voor 3 pitches van muzikanten/musici/bands/ensembles. Vertel in max 3 minuten wie je bent, wat je doet en laat unplugged wat horen! Wil je een pitch doen? Vermeld dat dan in je aanmelding (zie boven). Er is plaats voor max 3 pitches.

Meedoen met de speeddate? Natuurlijk leg je nuttige, leuke nieuwe contacten bij Music Pitch. Maar… we organiseren ook een speeddate voor een klein groepje. Dan weet je zeker dat je de belangrijkste gasten spreekt. Wil je meedoen met de speeddate? Mail naar musicpitch@musicmotion.nl. Vermeld dat dan in je aanmelding (zie boven).

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector in Nederland en België. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: SimpleNotesTolhuistuin en Gigstarter.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png

Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.09.22Gigstarter 300

Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!