Music Pitch – Jouw ingang in de zorgsector

Music Pitch – Jouw ingang in de zorgsector

8 maart 2022 @ 19:30 21:30

De zorgsector groeit, en heeft muziek nodig!! Meer dan alleen “de liedjes van toen”, er zijn ook andere creatieve mogelijkheden. Hoe zet je muziekprojecten op in de zorg? Waar is plaats voor? Wie zijn de juiste contacten in de zorgsector?

Dinsdagavond 8 maart een online bijeenkomst over muziek in de zorgsector. We spreken met muzikanten, muziek-ondernemers die in de zorg met muziek werken.

We hebben het over wat voor projecten er zijn in de zorg, hoe je een eigen project opzet en wie je daarvoor nodig hebt. En jazeker: ook hoe je ervoor betaald kan worden. Ervaringen dus, tips en wat leuke verhalen en mogelijk wat muziek! En vooral: nieuw netwerk.

Eerste uur spreken we de experts, in het tweede uur praten we in enkele break-out-rooms verder. Na de bijeenkomst krijg je de email adressen van deelnemers die daarin toestemmen. Plus ong. 20 interessante contacten in dit veld. Zodat je meteen aan de slag kan na Music Pitch! Ook mogelijk als alleen video-deelname.

Met de volgende gasten:

Pieternel van Amelsvoort – Diva Dichtbij. Vele jaren ervaring met live muziek in de zorg, via een stevig netwerk van zangeressen en zangers, de zogeheten diva’s en divo’s. Over onder meer benodigde talenten voor muziek in de zorg, de juiste contacten en hoe je samen met een zorginstelling een project opzet. Pieternel: “Muziek in de zorg iets voor jou? Ja, als je behalve muzikant ook een echt mensenmens bent! Je moet het alleen doen als je kunt genieten van menselijk contact. Daarvoor ben je bereid artistieke offers brengen in bijvoorbeeld repertoire en akoestiek.”

Machgiel Bakker – Radio Remember. Na een studie psychologie kende Machgiel een flinke carrière in de muzieksector; hij werkte bij label PIAS, was directeur van Mega Top 100 en geeft nu les muziekgeschiedenis aan het Haarlemse conservatorium. Inmiddels is hij ook muziektherapeut én de kracht achter Radio Remember, het station voor mensen met dementie.

Jonas Oomen – Muziekcoach Stichting Philadelphia. Zorgaanbieder Philadelphia, met verschillende locaties, doet veel aan muziekprojecten. Jonas: “Wij proberen met ons project Philala onze cliënten en medewerkers te ondersteunen zodat ze muziek als middel kunnen inzetten!
Dit kan zijn: muziek als medicijn, als middel om jezelf te leren kennen of juist nieuwe mensen te ontmoeten. En ook: muziek gebruiken om in beweging of juist tot rust te komen. De veelvoud van mogelijkheden voor inzet van muziek zijn oneindig.”

Datum en locatie: dinsdagavond 8 maart, van 19:30 tot ong 21:30.
Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. Link niet ontvangen? Mail ons: info@musicmotion.nl.

Kosten deelname (incl BTW):
Basisticket €8,50: deelname meeting, namen en email adressen deelnemers die daarin toestemmen.
Plusticket €25: idem basisticket, maar ook in kleine groepjes individuele kennismaking met de experts. Korting voor leden Kunstenbond, Gigstarter PRO en Songwriterschool.
Alleen video €5: idem basisticket, videolink krijg je na het event.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png

Wat is Music Pitch?
Evenementen plus extra info en contacten over een bepaald thema. Gericht op nieuwe activiteiten in de muziek, de zakelijke kant van de muzieksector of muziekmarketing.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als partners Gigstarter, Kunstenbond Ntb en de Songwriterschool.

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!