Music Pitch – Gebruik je muziekdata!

Music Pitch – Gebruik je muziekdata!

Data uit streaming, social media, ticket sales. Je weet meer over jouw achterban dan je denkt. En die informatie kan je natuurlijk slim gebruiken. Voor directe en effectieve promotie bijvoorbeeld. Maar ook om kosten te besparen en natuurlijk ook om je concerten, release, muziek beter af te stemmen op de mensen die jou volgen. Hoe doe je dat? En wat kan je zelf doen als je geen volleerd data-analist bent? 

Netwerkmeeting Music Pitch gaat 20 november over het gebruik van data voor muziekprojecten. We houden het praktisch en duidelijk, en laten tijdens de talkshow zoveel mogelijk bruikbare voorbeelden zien. Bij de netwerkborrel achteraf praat je verder over het onderwerp met de gasten en de andere bezoekers. Music Pitch is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen, meld je vantevoren aan (zie onder)

 

Met de volgende gasten:

Jasper Dijkstra – Eventbrite. Over handige manieren om nog veel meer uit je ticketingdata te halen. Bijvoorbeeld combineren met social media en streaming data. En de laatste trends wat betreft ticketingdata. Lees hier alvast de blog over ticketing data.

Jelle de Ruiter – IPG Media Brands / Orange Soul Sessions. Over vertalen van social media data naar bruikbare informatie voor de artiest. Jelle laat zien hoe je met die informatie je social media strategie kan optimaliseren. Jelle werkt voor grote merken én voor artiesten zoals Celine Cairo.

Carlo Kiksen – Smooth & Good. Specialiseert zich in digitale artiesten-branding, promotie en marketing. Laat zien hoe je data uit streaming kan gebruiken. Ook over data die belangrijk zijn voor fanbase management, en metrics die wel/niet interessant zijn.

Louis Weijers – Techonomy. De professionals als het gaat om strategische combinatie van verschillende databronnen voor je bedrijf. Werken veel voor grote merken. Naar aanleiding van de overige gasten vertellen zij hoe je datagebruik nog structureler / strategischer kan inzetten.

 

 
 

Pitch doen voor jouw muziek? Bij elke Music Pitch is er plaats voor 3 pitches van muzikanten/musici/bands/ensembles. Vertel in max 3 minuten wie je bent, wat je doet en laat unplugged wat horen! Wil je een pitch doen? Mail dan even naar musicpitch@musicmotion.nl. Er is plaats voor max 3 pitches.

 

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector in Nederland en België. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: SimpleNotes, Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png

Eventbrite_wordmark_orange 2Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.09.22
Logo Entertainment BusinessGigstarter 300

Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!