Music Pitch – Music Publishing 2020

Music Pitch – Music Publishing 2020

2 december 2019 @ 20:00 22:00

Music Publishers zijn de stille kracht van de muziek business. Hun rol is en blijft belangrijk. Maar wat doen ze precies? Wat heb je eraan als componist / songwriter? En hoe gaan ze om met nieuwe muziek-exploitatie, denk aan VR, audiobranding of afzetmarkt Azië? Als jij componeert, arrangeert of werkt met songwriters, componisten, dan moet je natuurlijk goed weten hoe het zit.

Wat kan music publishing voor jou en jouw muziek betekenen? Wie is wie in de sector? Wat zijn de trends met music publishing?

We bespreken het met enkele experts uit de entertainment business. En je maakt tijdens de borrel meteen even persoonlijk kennis.

Met onder meer:

Tim Toth – CTM Publishing. Internationaal opererende independent music publisher. Als enige music publisher in de Benelux heeft CTM naast haar kantoor in Nederland ook een kantoor in Brussel, België. De internationale scope van CTM Publishing wordt gevormd door eigen kantoren in verschillende landen, met onder meer een eigen kantoor in Los Angeles.
Naast een innovatief royaltysysteem bieden ze ook de grootste onafhankelijke productiemuziek-library in de Benelux. En houden zich bezig met naburige rechten.

Kimberly Tanikromo – Next Era Publishing (head of A&R). Independent publisher based in NL, maar met een internationaal roster. Kimberly is “spearheading creative development, seeking opportunities in production, curation, musical supervision and licensing for the full roster consisting of established names such as: The Track Masters, Laidback Luke, Blasterjaxx”. Tijdens Music Pitch legt ze uit wat dat precies is.

Justin Hendrik – Maktub Media. Een volledig independent ‘boutique style’ Music Publishing company. Gevestigd in Amsterdam en een LA office in oprichting. Bij Maktub staat de artiest, auteur, componist centraal dat blijkt uit het bescheiden roster, daarmee wordt het persoonlijke contact en aandacht gewaarborgd. Flinke successen zijn al geboekt, met signings als Ronnie Flex en Davina’s hit “Duurt te lang”. Maktub combineert publishing met management en label-activiteiten. En een zeer actieve sync-afdeling.

Cora Romein – Nanada Music. De publishing tak van Red Bullet, het bedrijf van de legendarische Willem van Kooten. Nanada beheert recent materiaal zoals My Baby, maar ook klassiekers zoals Hocus Pocus van Focus en de grootste Nederlandse sync hit: Venus van Shocking Blue. En vergeet niet de op één na grootste: Tatata van André van Duin. Cora onder meer over het exploiteren van deze klassiekers.

Music Pitch toegang is gratis. Of €7,50 als je na deze editie de namen en contactgegevens van de bezoekers wil ontvangen, en extra contacten met een link met publishing. Hoe dan ook: meld je vantevoren wel even aan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png

Nieuw: wil je naar aanleiding van Music Pitch contacten die voor jou handig zijn? Of extra tips voor jouw muziek? We helpen je graag. Dat kan op twee manieren:

  • Extra: Contacten Music Pitch. Na Music Pitch sturen we je: de namen van bezoekers (die daarmee akkoord gaan) en gasten van deze editie. En nog 10 tot 20  interessante contacten met een link met publishing, en enkele interessante links. Kosten €7,50 incl BTW.
  • Extra: Contacten en Persoonlijke Tips Music Pitch. Idem als hierboven, maar we nemen na Music Pitch ook contact met je op en bespreken met jou welke contacten nog meer voor jouw muziek interessant zijn. Inclusief toelichting en tips hoe ze te benaderen. Kosten €27,50 incl BTW.

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Logo Entertainment Business
Gigstarter 300
Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Tolhuistuin IJzaal

IJpromenade 2
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!