Music Pitch – Regel je eigen concerten

Music Pitch – Regel je eigen concerten

17 februari 2020 @ 20:00 22:00

Je kan dus ook zélf je concert regelen. Zaal huren, promotie maken, tickets verkopen en meer. Maar als je dat doet, doe het dan wel slim. We nodigen bij deze Music Pitch professionals en bedrijven uit die je vertellen waar je op moet letten als je je eigen concert organiseert.

Onderwerpen die aan bod komen: handige promotie, trucs om meer kaarten te verkopen, deals met locaties, fondsen en subsidies regelen, tips voor geluidstechniek en razendslim nóg meer verdienen aan merchandise.

Deze Music Pitch kortere interviews en meer tijd om tijdens de borrel persoonlijk aan de gasten jouw vragen te stellen. Maximaal 50 plekken beschikbaar dit keer. Ook live muziek! Dit keer singer songwriter Maarten van Veen, die u ook kunt kennen als De Reisgenoot.

Met onder andere:

Karlijn Profijt – Fonds Podiumkunsten. Over subsidiemogelijkheden voor je concerten of tour. De nieuwste ontwikkelingen en regelingen in fondsenland. En aan de bar nog persoonlijke tips.

Liv Stig – Free lance communicatie adviseur en marketeer. Doet marketing van vele events en festivals. Ondermeer bij Westergas, Amsterdam Open Air. Liv geeft tips over de marketing van jouw concert. Focus van Liv ligt op muziek, het nachtleven en duurzaamheid. En ook op yoga!

Niels Lukaszczyk – Merchandise Essentials. Begon in de muzieksector en legde zich snel toe op het maken van die merchandise die van jouw fans ambassadeurs maken. Geen t-shirts die je fans nooit dragen. Maar merchandise die werkt. Niels geeft tips.

Roy van Akkeren – Thero Agency. Tour manager voor meerdere artiesten. Geeft een paar Gouden Tips over de fouten die je absoluut niet moet maken, en zaken waar je absoluut aan moet denken voor jezelf op pad gaat.

En twee voorbeelden uit klassieke muziek en pop:
Ita Hijmans – Artistiek en zakelijk leider ensembles klassieke muziek. Over hoe zij zelf tours in elkaar zet. Bijvoorbeeld een tournee met ensemble Aventure langs meerdere musea.
Jeffrey Jameson en Rick Hovestadt – The Rivals. Coverband uit Maarssen die niet alleen regelmatig café optredens regelt, maar ook een jaarlijkse campingtour. Dat doen ze helemaal zelf. En ze verdienen er ook nog aan. Hoe doen ze dat?

Live muziek en tips over huiskamerconcerten door singer songwriter Maarten van Veen, aka De Reisgenoot.

Music Pitch kost €5,00. Bijna gratis dus! Maar we moeten gemaakte kosten wel terugverdienen, vandaar. Voor die €5 krijg je de toegang en de namen en contactgegevens van de bezoekers die daarin toestemmen, en extra contacten met een link met het onderwerp.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png

Nieuw: wil je naar aanleiding van Music Pitch extra tips voor jouw muziek? We helpen je graag met Extra: Contacten en Persoonlijke Tips Music Pitch. We nemen na Music Pitch contact met je op en bespreken met jou welke contacten nog meer voor jouw muziek interessant zijn. Inclusief toelichting en tips hoe ze te benaderen. Kosten €27,50 incl BTW.

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Logo Entertainment Business
Gigstarter 300
Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!