Music Pitch Webinar – Tour/release costings en andere financiële must-knows

Music Pitch Webinar – Tour/release costings en andere financiële must-knows

2 september 2021 @ 16:00 18:00

Tourbudget? Cashflow-overview waar je wat aan hebt? Of een P&L voor je album release? In de muziekbusiness kom je aardig wat financiële overviews tegen, die ervoor moeten zorgen dat je weet hoe je ervoor staat.

Hoe ziet een goede, inzichtelijke costing eruit? Welke posten moet je vooral niet vergeten? En hoe schat je ze in?

Vanmiddag leggen ervaren experts je uit hoe dit soort financiele overzichten in elkaar horen te zitten. En wat de valkuilen zijn.

Aan bod komen in elk geval de tourbegroting, cashflow overview, budget control, samenwerken met accountants, costing maken voor album release.

Met:

Jaco van der Waal – Dune Management. Verantwoordelijk voor het management van de Nederlandse popacts Son Mieux en RONDÉ. Brede ervaring met tours and finance. Vanmiddag de fijne kneepjes van de financiële zaken rondom live concerten. Gaat het hebben over hoe een goede spreadsheet voor tourcostings eruit ziet. Over inkomsten als merchandise, boekingsfee en uitgaven als crew, vervoer en onvoorzien. En over gage-onderhandelingen.

Juliette Poulisse – Product manager bij Cornelis Music. Label met releases van oa De Beste Zangers, Romy Monteiro, Elize en OG3NE. Over het hele kostenplaatje voor een muziekrelease, maar ook over de te verwachten inkomsten. En: wat is muziek eigenlijk waard?

In het eerste uur zijn de experts aan het woord. Je krijgt tips, hoort de ins and outs over finance in muziek en je kan je eigen vragen stellen.
In het tweede uur vinden er enkele break out rooms plaats. Daarin maak je in kleine groepjes persoonlijk kennis maakt met overige deelnemers (bij een basis-ticket) of de experts voor meer specifieke vragen (bij een plus-ticket).
Na het webinar ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een plus-ticket krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten voor verdere hulp bij financiële zaken.

Kan je er niet bij zijn? Boek dan een niet-aanwezig-ticket, je krijgt dan na het webinar toegang tot een opname ervan, en je krijgt ook de namen van de andere deelnemers en een lijstje namen van experts die je kunnen helpen bij je finance.

  • Donderdagmiddag 2 september, van 16:00 tot ong 18:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. (Check een dag vantevoren of je de link hebt, zoniet, mail info@musicmotion.nl)
  • Max 34 deelnemers: max 25 basis, max 9 plus.
  • Kosten: basis-ticket €9,50 / plus-ticket €22,00 (korting €5 voor Kunstenbond leden, Gigstarter Pro) / niet-aanwezig-ticket €22,00. Excl BTW, bij aanmelden zie je de prijs incl. BTW.

Wat is Music Pitch Webinar? 
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 50 minuten over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de experts uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).


Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners Gigstarter , Tentoo, Cultuur+Ondernemen, Kunstenbond Ntb.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!