Music Pitch Webinar – Muziek voor Games

Music Pitch Webinar – Muziek voor Games

28 oktober 2020 @ 20:00 22:00

Pandemie of niet: gamen gaat gewoon door! En geen game is compleet zonder muziek. We hadden het er al eerder over bij Music Motion, maar vanavond kijken we naar de situatie van herfst 2020. Hoe zit het met muziek voor games? Wat moet je kunnen als je muziek wil maken voor games. En: zou jouw muziek passen in games? In wat voor games dan?

Woensdagavond 28 oktober organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online, via zoom. We spreken tijdens dit webinar enkele gasten uit de game-business en gamecomposers.

We beginnen met een minicollege over componeren voor interactieve toepassingen en wat wel en niet werkt in gamecompositie. Daarna gaan we in gesprek met de gasten over hoe je als componist samenwerkt met een gamedeveloper, wat specifieke vaardigheden zijn die van pas komen bij componeren voor games. We gaan het hebben over de inkomsten en de deals die je maakt als gamecomponist en de laatste trends in games-land.

Natuurlijk kan je je eigen vragen stellen. Na het webinar vinden er enkele break out rooms plaats, waarin je kennis maakt met overige deelnemers. En ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen.

Deelnemers met een “Plus Extra’s” ticket doen mee met break out rooms met de gasten uit de business. En zij krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit de business.

Music Pitch Webinar is een productie van Music Motion in samenwerking met Gigstarter, Tentoo,
Cultuur Ondernemen, Kunstenbond Ntb.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png

Bart Delissen – Composer / Arranger for Games. Bart heeft een achtergrond in klassieke muziek, maar inmiddels ervaring in veel meer genres. En maakte muziek achter vele games, zoals Tannenberg en Bounden.

Jonathan van den Wijngaarden – Music by Jonathan. Lange ervaring als game componist, bv met World of Warplanes, Honor of Kings en de VR-game Arizona Sunshine.

Alessandra van Otterlo – Editor Control Magazine. Over trends in de Nederlandse game business, wat voor bedrijven er zijn en hoe je als muzikant in contact komt met developers.

Senne de Jong – Little Chicken. Eén van de oprichters van dit gamebedrijf. Maar ook fanatiek op de drumcomputer en synthesizer.

  • Woensdagavond 28 oktober, van 20:00 tot ong 22:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname.
  • Max 35 deelnemers: max 25 basis, max 10 plus.
  • Deelname webinar basis €8,50 excl BTW / Deelname webinar plus €20,00, ex BTW.

Wat is Music Pitch Webinar? 
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 50 minuten over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).

Music Pitch Webinar is een productie van Music Motion in samenwerking met Gigstarter, Tentoo, Cultuur Ondernemen, Kunstenbond Ntb.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!