Music Pitch Webinar – Muziek voor Theater en Musical

Music Pitch Webinar – Muziek voor Theater en Musical

7 december 2020 @ 20:00 22:00

In 2021 gaan ze toch echt weer gemaakt worden: nieuwe theater en musical producties. En vaak zit daar muziek in. Nieuwe muziek, of bestaande muziek live uitgevoerd. Maar de theatersector zit echt anders in elkaar dan de muziekbusiness. Als jij wat wilt met muziek bij theaterproducties, wie moet je dan kennen? Hoe ga je te werk? En: is het wat voor jouw muziek?

Maandagavond 7 december organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online dus, via zoom.

We spreken tijdens het webinar enkele gasten uit de theater/musical business. De onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe werkt de samenwerking tussen muziekmakers met regisseurs en producenten? Wat moet je kunnen als musicus/componist voor theater/musicalmuziek? Wat zijn goede eerste stappen? Hoe zit de theater/musical sector in elkaar en welke partners zijn belangrijk? Welke afspraken maak je en wat zijn de verdiensten?

De eerste gasten zijn bekend:

Arnoud Breitbarth – componist, tekstschrijver. Schreef diverse musical en muziektheater producties. Zijn werk is opgevoerd in onder meer Engeland, de VS, Denemarken, Israël en Nederland. Over componeren voor theater, samenwerking met creatieve en productieteams van een theatervoorstelling en de financiën.

Robert Jan Looysen – K.O. Brass. Zakelijk leider en hoornist van brassband die regelmatig voor theaterproducties speelt. Recentelijk met theatergroep Orkater in het Bos theater en musical Back to Oz. Over wat er van je als muzikant in theaterproducties verwacht wordt, hoe je meehelpt een productie te maken.

Esther Maas – PIT Producties. Klassiek zangeres Esther Maas heeft haar eigen musicalproductiebedrijf PIT Producties. Ze produceerde musicalproducties zoals Into The Woods en Putting It Together. Haar missie: muziek een belangrijke rol te geven. Aan welke muzikanten/musici is behoefte? Wie moet je kennen in de business? Esther geeft tips.

Natuurlijk kan je je eigen vragen stellen. Na het webinar vinden er enkele break out rooms plaats, waarin je kennis maakt met overige deelnemers. En ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen.

Foto Esther Maas door Ruud Pos.

Deelnemers met een “Plus Extra’s” ticket doen mee met break out rooms met de gasten uit de business. En zij krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit de business.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png  • Maandagavond 7 december, van 20:00 tot ong 22:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname.
  • Max 35 deelnemers: max 25 basis, max 10 plus.
  • Deelname webinar basis €8,50 excl BTW / Deelname webinar plus €20,00, ex BTW. Korting €5 voor Ntb leden!

Wat is Music Pitch Webinar? 
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 50 minuten over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).


Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners Gigstarter en mediapartner Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!