Music Pitch Webinar – Muziek voor Kinderen

Music Pitch Webinar – Muziek voor Kinderen

17 mei 2021 @ 16:00 18:00

Op tv, via hun smartphones, op school, in pretparken en theater. Kinderen horen overal muziek. En soms wordt die specifiek voor hun gemaakt. Wat voor muziek werkt er voor kinderen? En als je muziek wilt maken voor kinderen, wat zijn de mogelijkheden? Wie moet je kennen?

Tijdens deze Music Pitch Webinar ontvangen we enkele gasten met brede ervaring met muziek voor kinderen. We hebben het over kinderconcerten, festivals, samenwerken met scholen, cd’s verkopen voor kinderen en kinderhits scoren.

Met onder andere:

Mayoni en Arnoud van Hallokids Radio. Schuiven in het eerste uur even aan! Radiostation begonnen vanuit de Efteling. Mayoni en Arnoud deden onderzoek naar welke muziek kinderen graag horen.

Jan van der Plas – Minidisco / Django Music and Publishing. Jan van der Plas staat bekend als een kenner van de muziekbusiness. Maar hij heeft ook samen met zijn vrouw Didi een succesvol bedrijf voor kindermuziek. Scoorde bv de flinke hit Tsjoe Tsjoe Wa. Schrijft kindermuziek op maat, verkoopt cd’s en vertaalt ze meteen naar andere talen.

Herman Link – Samba Salad / Kindermuziekfestival. Herman is initiator van kindermuziek.nl, doet vele educatieve projecten en organiseert concerten voor kinderen zoals het Kindermuziekfestival in Tolhuistuin Amsterdam. En is ook nog de man achter Samba Salad, dat kinderen al meer dan 40 jaar trakteert op exotische klanken.

Thijs Borsten – Thijs Borsten Producties. All round muziektheatermaker, componist en nu ook tv producent. Met veel ervaring voor producties voor volwassenen maar ook voor kinderen. Werkte met bv Izaline Calister, Leoni Jansen, Ernst-Daniël Smid. En maakte producties als Weg van Kaapverdië, Het eiland van mijn vader en Kind van twee werelden.

In het eerste uur spreken we de experts. Je krijgt tips, hoort hun ervaringen en je kan natuurlijk persoonlijk je vragen stellen.

In het tweede uur vinden er enkele break out rooms plaats. Daarin maak je in kleine groepjes persoonlijk kennis maakt met overige deelnemers (bij een basis-ticket) of de experts (bij een plus-ticket).

Na het webinar ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een plus-ticket krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit de kindermuziek.

Kan je er niet bij zijn? Boek dan een niet-aanwezig-ticket, je krijgt dan na het webinar toegang tot een opname ervan, en je krijgt ook de namen van de andere deelnemers en een lijstje interessante contacten uit de kindermuziek.

  • Maandagmiddag 17 mei, van 16:00 tot ong 18:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. (Check een dag vantevoren of je de link hebt, zoniet, mail info@musicmotion.nl)
  • Max 34 deelnemers: max 25 basis, max 9 plus.
  • Kosten: basis-ticket €9,50 / plus-ticket €22,00 (korting €5 voor Kunstenbond leden, Gigstarter Pro!) / niet-aanwezig-ticket €22,00. Excl BTW, bij aanmelden zie je de prijs incl. BTW.

Wat is Music Pitch Webinar? 
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 50 minuten over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de experts uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).


Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners Gigstarter , Tentoo, Cultuur+Ondernemen, Kunstenbond Ntb.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!