Music Pitch Webinar – Publishers 2021: partners voor songwriters

Music Pitch Webinar – Publishers 2021: partners voor songwriters

15 maart 2021 @ 20:00 22:00

Music Publishers zijn de stille kracht van de muziek business. Hun rol was, is en blijft belangrijk. Maar wat doen ze precies? Wat heb je eraan als componist / songwriter? En hoe gaan music publishers om met innovaties in de muziekbusiness?

UITVERKOCHT!

Maandagavond 15 maart organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online dus, via zoom. Te gast zijn enkele professionals uit de music publishing. Over hoe publishers nu werken, hoe ze carrières van songwriters helpen bouwen. Maar ook over nieuwe muziek-exploitatie, afzetmarkten in nieuwe gebieden en rechten krijgen van online platforms.

Met onder meer:

Michel Peek, Head of Publishing Armada Music. Over publishing bij een groot dance label. Hoe in electronische muziek de scheidslijn composer/artiest soms lijkt te verdwijnen. En inning van rechtengelden internationaal.

Stephanie McGuire, A&R Creative, CTM Publishing. Misschien wel de meest breed georiënteerde pop-publisher van Nederland. Over het werk als A&R bij een music publisher, splits bespreken en: de nieuwe mogelijkheden van online writing camps.

Ivo Doesburg, creative manager bij Next Era Publishing. Eén van de nieuwere music publishers van Nederland. Over de zoektocht naar nieuw talent, begeleiden van songwriters. En nieuwe markten, zoals: Afrika.

Jurjan Rietveld, Buma Stemra. Over rechtengelden van online diensten zoals Tiktok, Spotify etc.

In het eerste uur een webinar met input van de experts en ruimte voor je vragen. In het tweede uur break out rooms waarin deelnemers met een basis-ticket kennis maken met de overige deelnemers. Deelnemers met een plus-ticket maken in kleine groepjes verder kennis met de experts.

Alle deelnemers ontvangen na het event de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een plus-ticket krijgen na het event ook een lijst interessante contacten uit de music publishing business.

  • Maandagavond 15 maart, van 20:00 tot ong 22:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. (Check een dag voor event of je de link hebt ontvangen, zoniet mail ewout@musicmotion.nl)
  • Max 35 deelnemers: max 25 basis, max 9 plus.
  • Deelname webinar basis €8,50 excl BTW / Deelname webinar plus €20,00, ex BTW. Korting €5 voor Ntb leden!

Wat is Music Pitch Webinar? 
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 50 minuten over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).


Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners Gigstarter , Tentoo, Cultuur+Ondernemen, Kunstenbond Ntb.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!