Music Pitch Webinar – Verdienen aan muziek in online tijden

Music Pitch Webinar – Verdienen aan muziek in online tijden

18 januari 2022 @ 16:00 18:00

Hoe kunnen livestream-concerten tóch leuk zijn en kan je er als artiest ook nog eens aan verdienen? En welke andere online activiteiten zijn er waar je wat mee kan voor jouw muziek? Tijdens deze Music Pitch Webinar ideeën en tips hoe online diensten slim kan inzetten in je activiteiten als muzikant / musicus.

Dinsdagmiddag 18 januari organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online, via zoom.

ALLEEN NOG BASISTICKETS EN NIET-AANWEZIG TICKETS BESCHIKBAAR.

In het eerste uur vooral veel tips, slimme manieren om online te verdienen aan je muziek en handige contacten die je kunnen helpen. En natuurlijk kan je je eigen vragen stellen. In de break-out-rooms na het eerste uur gaan de experts in op jouw ideeën en kijken hoe jij meer online kan met je muziek.

Met onder meer:

Maarten Walraven – GÂRDEN Music. Kersverse specialist in het opzetten van livestream concerten. Momenteel werkt hij aan het opzetten van een nieuw muziek livestreaming platform: GÂRDEN. Vanuit een fysieke audio-visuele studio in Rotterdam laat hij muzikanten en kijker laten zien dat een livestream geen concert is, maar een unieke show. Maarten geeft tips hoe jouw livestream activiteiten wél leuk kunnen zijn.

Gijs van Veldhuizen – Audiogijs. Voice overs maken, opdrachtmuziek, sound design, maar ook het helpen bij recordings. Gijs = audiogijs, en maakt dus muziek voor verschillende audiovisuele toepassingen. En dat gaat natuurlijk prettig door tijdens corona. Hij vertelt over hoe je een plekje kan vinden in deze sector, welke platforms handig zijn en wat het verdient.

Carlo Kiksen – The Fanbase Builder. “Fans naar cash omzetten” Zo kan je het plat opvatten, maar daar helpt Carlo artiesten mee. Bv fanbase vergroten, slim contact houden met je fans en het online opzetten van een community met betalende fans. Hij geeft slimme tips voor online tools, hoe je online met offline kan verbinden. En hoe je er dus wat aan kan verdienen.

In het eerste uur spreken we de experts. Je krijgt tips, hoort hun ervaringen en je kan natuurlijk persoonlijk je vragen stellen.
In het tweede uur de break out rooms. Daarin maak je in kleine groepjes persoonlijk kennis maakt met overige deelnemers (bij een basis-ticket) of de experts (bij een plus-ticket).
Na het webinar ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een plus-ticket krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit online muziekbusiness.

Kan je er niet bij zijn? Boek dan een niet-aanwezig-ticket, je krijgt dan na het webinar toegang tot een opname ervan, en je krijgt ook de namen van de andere deelnemers en een lijstje interessante contacten uit de muziekbusiness die je kunnen helpen je muziek online te verkopen.

  • Dinsdagmiddag 18 januari, van 16:00 tot ong 18:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. (Check een dag vantevoren of je de link hebt, zoniet, mail info@musicmotion.nl)
  • Max 34 deelnemers: max 25 basis, max 9 plus.
  • Kosten: basis-ticket €9,50 / plus-ticket €22,00 (korting €5 voor Kunstenbond leden, Gigstarter Pro!) / niet-aanwezig-ticket €17,00. Excl BTW, bij aanmelden zie je de prijs incl. BTW.

Music Pitch Webinar is een productie van Music Motion in samenwerking met Gigstarter, Kunstenbond Ntb.

Wat is Music Pitch Webinar?
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 1 uur over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).

18 januari 2022 @ 16:00 18:00

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!