Muziek te Koop! Commercie in Barok en Romantiek

Muziek te Koop! Commercie in Barok en Romantiek

11 januari 2022 @ 19:30 25 januari 2022 @ 20:45

Welke rol speelde commercie en handel in de barokmuziek? En hoe ontwikkelde zich dat in de romantiek? Tijdens 2 lessen behandelen we de zakelijke kant van de muzieksector tussen pakweg 1500 en 1900. En kijken we naar onze tijden.

Jazeker, ook ten tijde van Bach en Händel speelde geld een rol. De business achter de muziek kwam rond 1500 tot leven en werd steeds belangrijker. Tijdens deze twee lessen gaan we in op de geldstromen en de “business” van muziek tussen 1500 en 1900. We gaan in op de opkomst van muziekuitgevers, de concertzalen, auteursrechten, popularisering van muziek en meer. En we brengen dat in verband met sociale en technologische ontwikkelingen.

We betrekken de ervaringen en kennis van andere deelnemers bij de lessen. Ook hoe je de lessen uit de geschiedenis kan toepassen op onze huidige situatie.

Voor: klassieke musici en zakelijk leiders in de klassieke muziek.

  • Twee online lessen van 75 min. Incl. certificaat van deelname.
  • Ook mogelijk alleen met video-recording.
  • Max 15 deelnemers.

Data: di 11 jan en di 25 jan van 19:30 tot ong. 20:45.
Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.
Kosten: €25 incl BTW. Alleen video-opnames: €15 incl BTW.

Muziek te Koop! cursussen worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!