Muziek te Koop! De Business Achter Klassieke Muziek

Muziek te Koop! De Business Achter Klassieke Muziek

28 maart 2022 @ 10:00 8 april 2022 @ 11:00

 

Welke rol speelde commercie en handel in de barok? En hoe veranderde dat in de 19e eeuw? Hoe ontstonden muziekrechten en hoe beïnvloedde dat de muzieksector? Wat waren de inkomstenbronnen van musici en componisten vanaf het jaar 1500?

Tijdens 3 online lessen van een uur behandelen we de zakelijke kant van de klassieke muzieksector door de eeuwen heen. En kijken we ook naar onze tijden, en wat jij kan leren van de geschiedenis.

Jazeker, ook ten tijde van Bach en Händel speelde geld een rol. De business achter de muziek kwam rond 1500 tot leven en werd steeds belangrijker. Tijdens deze drie lessen gaan we in op de geldstromen en de “business” van klassieke muziek. We gaan in op de opkomst van muziekuitgevers, de concertzalen, auteursrechten, popularisering van muziek en meer. En we brengen dat in verband met sociale en technologische ontwikkelingen.

We betrekken de ervaringen en kennis van andere deelnemers bij de lessen. En in de derde les kijken we hoe je de lessen uit de geschiedenis anno 2022 kan inzetten voor jouw muziek.

Voor: klassieke musici en zakelijk leiders in de klassieke muziek.

  • Drie online lessen van 60 min. Incl. certificaat van deelname.
  • Ook mogelijk alleen met video-recording.
  • Max 10 deelnemers.

 

Data: ma 28 mrt, ma 4 april en vr 8 april van 10:00 tot ong. 11:00. Kan je een datum niet meedoen? Dan ontvang je de link naar de video.
Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.
Kosten: €35 incl. BTW en inclusief certificaat. Alleen video-opnames: €15 incl. BTW.

 

 

Muziek te Koop! cursussen worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Met zijn aanstekelijke enthousiasme voerde Ewout ons mee in het boeiende thema Muziek te Koop! Hij deed me denken aan een popster die de kunst verstaat de aandacht van zijn publiek vast te houden” Karen Majelyne, Passion Beyond Bach.

“Leuke cursus! Ik heb echt een beter begrip van de business gekregen nu ik weet waar alles vandaan is gekomen.” Rikkert Kremer, Zakelijk leider Calefax Reed Quintet

 

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!