Muziek te Koop! De Platenbusiness: commercie, deals en innovaties van 1900 tot 2050

Muziek te Koop! De Platenbusiness: commercie, deals en innovaties van 1900 tot 2050

1 februari 2022 @ 19:30 15 februari 2022 @ 20:45

Hoe is de platenbusiness ontstaan? Hoe zat het met deals, innovaties en beroepen in de muziekindustrie vanaf 1900? En hoe zal dat verder gaan tot, pak ‘m beet, 2050?

Tijdens deze 2 lessen bekijken we de muziekindustrie vanaf 1900, toen de grammofoon zijn intrede deed. We bekijken de deals, de innovaties, de muziekrechten tijdens de veelbewogen 20e eeuw, maar werpen ook een blik vooruit naar de muziekbusiness van de toekomst.

Hoe zat het met royalties voor artiesten? Welke ondernemers hadden succes in de platenbusiness en waarom? Welke muziekrechten zorgden voor een betere positie van de business en artiesten?

We betrekken ervaringen en kennis van de andere deelnemers bij de lessen.

Voor: labelmedewerkers, artiestenmanagers en muziekprofessionals die een stevige kennis van de sector nodig hebben in hun beroep.

  • Twee online lessen van een uur. Incl. certificaat van deelname.
  • Ook mogelijk alleen met video-recording.
  • Max 15 deelnemers.

Data: dinsdag 1 feb en dinsdag 15 feb van 19:30 tot ong. 20:45.
Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.
Kosten: €25 incl BTW. Alleen video-opnames: €15 incl BTW.

Muziek te Koop! cursussen worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!