Muziek te Koop! Popmuziek en geld, van 1900 tot 2050

Muziek te Koop! Popmuziek en geld, van 1900 tot 2050

25 april 2022 @ 10:00 6 mei 2022 @ 11:00

Vanaf het begin van de popmuziek was money too tight to mention. Er werd verdiend aan muziek, maar vaak niet door de artiesten. Hoe zat het met deals, innovaties en beroepen in de muziekindustrie vanaf 1900? En hoe zal dat verder gaan met de verdienmodellen in popmuziek tot, pak ‘m beet, 2050?

Tijdens drie online lessen van één uur bekijken we de muziekindustrie vanaf 1900, toen de grammofoon zijn intrede deed. We bekijken de deals, de innovaties, de muziekrechten tijdens de veelbewogen 20e eeuw. Hoe zat het met royalties voor artiesten? Wie had de zogeheten marktmacht in de muziekbusiness, en wie verdiende er dus het meest?

Maar we werpen ook een blik vooruit naar de muziekbusiness van de toekomst. Met de lessen uit de geschiedenis én aan de hand van theorie rondom marktmacht bespreken we met de deelnemers scenario’s voor de toekomst van de muziekbusiness.

Welke partijen komen nu en in de nabije toekomst bovendrijven? Wie gaat het meeste verdienen aan muziek? En: hoe kunnen artiesten, componisten ervoor zorgen dat ook zij uiteindelijk een dik belegde boterham kunnen verdienen?

We betrekken ervaringen en kennis van de andere deelnemers bij de lessen. En in de 3e les gaan we in op jouw muziek: welke lessen kan jij leren en hoe kan jij ervoor zorgen dat je aan de juiste kant van de geldstroom komt te staan?

Voor: muziekprofessionals die een stevige kennis van de sector nodig hebben in hun beroep. Max 10 deelnemers.

Data: 3 ochtenden: ma 25 april, ma 2 mei en vr 6 mei van 10:00 tot ong. 11:00. Kan je een ochtend niet? Dan krijg je de video-opname.
Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.
Kosten: €35 incl BTW en incl certificaat. Alleen video-opnames: €15 incl BTW.

 

Muziek te Koop! cursussen worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Ewout speelt het klaar om in drie sessies geschiedenis van de muziekbusiness te behandelen, waarbij hij ook aandacht besteedt aan maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen, compleet en al met muzikale voorbeelden en interessante quotes. Absolute aanrader!” Mark Oomen – Zitakula / Afrogrooves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!