Muziekrechten: verleden, heden, toekomst / Online cursus

Muziekrechten: verleden, heden, toekomst / Online cursus

2 september 2024 @ 09:30 11:30

Muziekrechten: de kurk waar de muziekbusiness op drijft. Want dankzij rechten op composities en opnames komen de inkomsten binnen. Maar … wat is de achtergrond van muziekrechten? Hoe lukte het ooit om voor muziek rechten af te dwingen? En: hoe zit het vandaag met muziekrecht? En… met het geld??

In deze online les behandelen we de opkomst van muziekrechten vanaf het jaar 1500. En kijken we hoe het muziekrecht zich daarna ontwikkeld heeft. Wie kregen er betaald dankzij die rechten? Welke belangen spelen er telkens weer als het gaat om muziekrechten? En vooral: wat leren we daarvan over de huidige en toekomstige muziekrechten? Zijn muziekrechten AI bestendig?

Maar we kijken vooral ook naar de huidige situatie van muziekrecht: hoe zit het met auteursrecht, naburig recht en … hoe zit het met geld. Ja, Buma Stemra enzo dus!

En een half uurtje voor jouw vragen over muziekrechten. Hoe zit het met covers? En andere vragen waar je mogelijk al een tijdje mee rondloopt, maar nooit durfde te vragen.

Voor: label/publishing professionals, artiestenmanagers en muziekprofessionals die een stevige kennis van de muziekrechten nodig hebben in hun beroep.

Datum: Maandagochtend 2 september, van 9:30 uur tot ong. 11:30 uur. Ook mogelijk deelname alleen met video-recording.
Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.
Kosten: €25 incl BTW en incl certificaat. Alleen video-opnames: €10 incl BTW.

De online cursussen over de muziekbusiness worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Ewout speelt het klaar om in drie sessies geschiedenis van de muziekbusiness te behandelen, waarbij hij ook aandacht besteedt aan maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen, compleet en al met muzikale voorbeelden en interessante quotes. Absolute aanrader!” Mark Oomen – Zitakula / Afrogrooves

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!