Muziekrechten: verleden, heden, toekomst / Online cursus

Muziekrechten: verleden, heden, toekomst / Online cursus

27 januari 2023 @ 09:30 11:30

Muziekrechten: de kurk waar de muziekbusiness op drijft. Want dankzij rechten op composities en opnames komen de inkomsten binnen. Maar … wat is de achtergrond van muziekrechten? Hoe lukte het, honderden jaren geleden, om voor muziek rechten af te dwingen? En wat kunnen we daar vandaag van leren over de huidige situatie?

In deze online les behandelen we de opkomst van muziekrechten vanaf het jaar 1500. En kijken we hoe het muziekrecht zich daarna ontwikkeld heeft. Wie kregen er betaald dankzij die rechten? Welke belangen spelen er telkens weer als het gaat om muziekrechten? Kortom: muziekrecht in historisch perspectief.

Tijdens deze Muziek te Koop! kijken we ook naar de huidige, globale situatie van muziekrecht en we bespreken met de deelnemers de vooruitzichten voor toekomstige muziekrechten. Want dat die er komen, dat staat vast.

Voor: label/publishing professionals, artiestenmanagers en muziekprofessionals die een stevige kennis van de muziekrechten nodig hebben in hun beroep.

Datum: Vrijdagochtend 27 januari, van 9:30 uur tot ong. 11:30 uur. Ook mogelijk deelname alleen met video-recording.
Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.
Kosten: €20 incl BTW en incl certificaat. Alleen video-opnames: €10 incl BTW.

De online cursussen over muziekbusiness worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Ewout speelt het klaar om in drie sessies geschiedenis van de muziekbusiness te behandelen, waarbij hij ook aandacht besteedt aan maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen, compleet en al met muzikale voorbeelden en interessante quotes. Absolute aanrader!” Mark Oomen – Zitakula / Afrogrooves

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!