Music Pitch – VR, video en visuals voor muziek

Music Pitch – VR, video en visuals voor muziek

Visuals zijn belangrijker dan ooit in de muziek. Optredens krijgen meer impact en kunnen op nieuwe manieren beleefd worden. Met de juiste visuals trek je ook meer aandacht. Anno 2018 is er ook steeds meer mogelijk; denk aan VR en 3D visuals. Of een pittige video die veel bekeken wordt. Daarnaast zijn  sommige traditionele visuals een stuk goedkoper geworden.

Maar: wat zijn nu de mogelijkheden waar jij wat aan hebt voor jouw muziek, jouw artiesten of jouw podium of festival? Wie kan je daarbij helpen? En de hamvraag: wat levert het op? Kan je er aan verdienen?

We spreken met key players uit deze sector. De eerste namen zijn al bekend, meer namen volgen snel.

 

Avinash Changa – WemakeVR
Een van de eerste VR bedrijven die meteen veel deed voor de muzieksector. Denk aan klassieke festivals als het Grachtenfestival en orkesten wereldwijd. Maar ook dance festivals als Mysteryland en Sensation. Met enkele jaren ervaring vertelt Avinash over nieuwe inkomstenmodellen voor muziek en VR. En ook over wat VR kan betekenen voor het verstevigen tussen de artiest/fan relatie.

Hessel Stuut – Videodirector
Hessel maakte videoclips voor verschillende bands, maar werkte ook aan visuals voor onder meer HAEVN, Dance Dance Dance en ADE. Hessel vertelt over zijn projecten, hoe je bepaalde sferen in visuals kan vangen. Maar ook over 3D visuals en de technologieën die dit steeds meer toegankelijk maken.

Made in June – Artiest / Videomaker
Made in June werkt als artiest samen met stevige namen uit de dance, zoals Eva Simons en Laidback Luke. En scoort op dance festivals met haar eigen muziek. Maar: ze is ook een storyteller. Vandaar dat ze naast muziek, ook video’s maakt. Ze regisseert buiten de muziek clips voor oa Nielson en Janne Schra en werkte oa op de set van Zwartboek als regie assistent van Paul Verhoeven.

Maikel van der Wouden – Audio Immersive
Audio Immersive koppelt geluid en muziek voor bedrijven. Maikel vertelt over de rol van VR, visuals en muziek voor de synching business. Wat voor muziek is geschikt? Wat willen de merken waar hij voor werkt? En: met wat voor muzikanten wil hij graag werken?

Column door Maikel Abspoel: Hologram gigs, podium trainingen door middel van Augmented Reality en hoe om te gaan met alle media die wordt gemaakt tijdens/voor/na je gig. 

 


Music Pitch toegang is gratis.
Maar meld je vantevoren wel even aan.

Nieuw: wil je naar aanleiding van Music Pitch contacten die voor jou handig zijn? Of extra tips voor jouw muziek? We helpen je graag. Dat kan op twee manieren:

  • Extra: Contacten Music Pitch. Na Music Pitch sturen we je: de namen van bezoekers (die daarmee akkoord gaan) en gasten van deze editie. En nog 10 tot 20  interessante contacten met een link met deze Music Pitch, en enkele interessante links. Kosten €7,50 incl BTW.
  • Extra: Contacten en Persoonlijke Tips Music Pitch. Idem als hierboven, maar we nemen na Music Pitch ook contact met je op en bespreken met jou welke contacten nog meer voor jouw muziek interessant zijn. Inclusief toelichting en tips hoe ze te benaderen. Kosten €27,50 incl BTW.

Klik op onderstaande aanmeldlink om je aan te melden: voor alleen bezoek of voor bezoek en extra contacten.

 

 

 

Pitch doen voor jouw muziek? Bij elke Music Pitch is er plaats voor 3 pitches van muzikanten/musici/bands/ensembles. Vertel in max 3 minuten wie je bent, wat je doet en laat unplugged wat horen! Wil je een pitch doen? Mail dan even naar info@musicmotion.nl. Er is plaats voor max 3 pitches.

 

 

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners:  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png

Logo Entertainment BusinessGigstarter 300

Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!