Webclass – Geschiedenis van de muziekbusiness

Webclass – Geschiedenis van de muziekbusiness

12 november 2020 @ 16:00 17:30

De geschiedenis van de muziekbusiness hangt aan elkaar van technologische innovaties, handige ondernemers, mislukkingen en successen. Maar vooral: veel kleurrijke personages die vechten voor hun geld en voor hun rechten. Vanmiddag word je meegenomen op een trip die start in het jaar 1400 en eindigt ergens halverwege de 21e eeuw.

Donderdagmiddag 12 november, tussen 16:00 en 17:30 organiseren we er een webclass over. Online dus, via zoom. Slechts 25 plekken. Eerste keer dat we deze les doen, een try-out dus, en dus bijna gratis (minimum donatie €1). Voor: mensen met enige ervaring in de muziekbusiness.

Deze editie is uitverkocht!! In december doen we ‘m weer!

We starten in 2020, met een overzicht welke partijen er op dit moment actief zijn in de business. Maar dan gaan we al snel terug naar het jaar 1400. Rond die tijd kwam de business achter muziek langzaam tot leven.

Aan de hand van geluidsfragmenten neemt Ewout van der Linden van Music Motion je mee door de geschiedenis van de muziekbusiness. We hebben het over de opkomst van muziekrechten, de eerste muziekuitgevers, het ontstaan van commerciële concerten, de eerste artist managers en de opkomst van record labels. En over sluwe ondernemers zoals Constanze Mozart en Edison.

En we eindigen met een blik op de toekomst, bv met lessen uit K-Pop business. Maar we eindigen natuurlijk écht met een paar gezellige break out rooms, zodat je in deze tijden ook nog eens je collega’s uit de muziek ontmoet!

  • Donderdagavond 12 november, van 16:00 tot ong 17:30.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname.
  • Max 25 deelnemers.
  • Voor mensen al werkzaam in de muziekbusiness.
  • Kosten: minimum donatie van €1!

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!