Wie hebben muzikanten nodig voor hun plannen in de muziek?

29 december 2020

Wie hebben muzikanten nodig voor hun plannen in de muziek?

door | dec 29, 2020 | Geld verdienen

Ergens rond april moet het afgelopen zijn met die corona-crisis. En dan kunnen we weer! Ook in de muziek. Maar welke ondersteuning hebben muzikanten/musici nodig voor hun after-corona plannen? We deden een onderzoekje begin 2021, hieronder de top 7 van wat voor ondersteuning muzikanten zoeken.

Eerst even dit: 77 respondenten deden mee met het onderzoek. Vooral muzikanten dus, maar ook wat componisten, een paar boekers, managers en andere mensen uit de muziekbusiness. Uit alles muziekgenres en verreweg de meeste respondenten zeiden dat muziek hun beroep is en zijn al meer dan 5 jaar bezig. Echte professionals dus. Die vertellen welke ondersteuning ze zoeken!

77 antwoorden is te weinig om harde conclusies uit te trekken, en al helemaal te weinig voor statistische bewerkingen. Maar het geeft globaal toch een idee. Hieronder dus de top 7….

1: Hulp bij zoeken optredens bij podia en festivals.
Meer dan de helft wil daar hulp bij. Niet verrassend natuurlijk.

2: Media promotie.
Ongeveer de helft wil daar hulp bij. Kortom: muzikanten willen graag in de krant, op tv, en op de juiste websites.

3: Hulp bij ontwikkelen marketing strategie
Ongeveer 40% wil dat. Dat wordt al interessanter: dit gaat dus niet om het uitvoeren, maar samen met de artiest opzetten van de strategie.

4: Hulp bij zoeken optredens privé events
Ook ong 40%. Begrijpelijk: deze optredens betalen vaak wat meer.

5: Pluggen!!
Voor radio, maar ook playlists.

6: Hulp bij maken visuals.
Dat wordt al echt interessant. Ongeveer 30% van de respondenten wil geholpen worden met clips, artwork en misschien wel de website.

7: Algemene carrière coaching, hulp bij netwerk ontwikkelen, zoeken van synchs
Ongeveer 25% noemde deze deze zaken. Dus: algemene begeleiding, maar ook helpen om muziek geplaatst te krijgen in films, commercials etc.

En verder werden best vaak genoemd (steeds tussen 10% en 20%): hulp bij data-analyse, met social media, hulp bij artist branding en ook werd de overnemen van de administratie door enkelen genoemd.

Wat moet je daar nou mee?
Mogelijk dient bovenstaande als inspiratie voor jouw diensten aan muzikanten/musici in de muziek. Zoals gezegd: vanaf april gaan we weer echt van start, en wil je natuurlijk wel de juiste diensten aanbieden!

Music Motion organiseert vaak netwerk en kennisevents voor de muziekbusiness. Check onze online netwerk- en kennis events de komende maanden. Bv over de business achter K-Pop en zelfs, voor de mensen die hun kennis echt wat steviger willen maken: een korte cursus over de geschiedenis van de muziekbusiness.

1 Reactie

  1. Paul

    Leeftijdgenoten 65+ om thuis mee te jammen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Opkomende evenementen