Basis Muziekbusiness en Muziekrecht / Online cursus

Basis Muziekbusiness en Muziekrecht / Online cursus

25 september 2023 @ 09:30 16 oktober 2023 @ 12:30

Hoe zit de muziekbusiness nou eigenlijk in elkaar? Wie doet wat? En wie heb je voor jouw muziek nodig? Hoe krijg je geld voor je auteursrechten? Wat zijn de laatste trends? Voor veel mensen is de muziekbusiness nogal ingewikkeld. In vier online lessen krijg je een goed inzicht in de werking van de muziekbusiness.

Je leert wat labels, publishers, boekers, managers precies doen en wat voor afspraken ze met artiesten maken. Hoe de streaming business werkt, de business achter muziek voor reclame. En veel meer! We bespreken ook welke partijen en wat voor deals voor jou handig zijn.

En je hoort ook basisinfo over auteursrecht en de werking van de rechtenorganisaties. Kortom: alle basiskennis die je nodig hebt als je jouw muziek of jouw muziekbusiness serieus wil aanpakken.

De 4 lessen zijn in een kleine groep van max. 10 deelnemers, dus ook ruimte voor jouw vragen en persoonlijk advies. Inclusief certificaat van deelname.

Voor: artiesten en deelnemers die in de muziekbusiness willen gaan werken.

Data: 4 maandag-ochtenden: 25 sept, 2, 9, 16 okt 2023. van 9:30 tot ong. 10:45:. Kan je een ochtend niet? Dan krijg je de video-opname.

Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.

Ook mogelijk alleen video-opnames. Je krijgt dan na elke les de video-opname van de les gestuurd.

Kosten: €65 incl. BTW en incl. certificaat. Alleen video-opnames: €20 incl. BTW.

 

Deze cursus wordt gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Je presentaties geven mooie haakjes om met de andere deelnemers in gesprek te gaan en ervaringen en meningen uit te wisselen. Dat vond ik vooral erg fijn aan de cursus, dat je nieuwe mensen leert kennen, nieuwe inzichten krijgt en we onze eigen diensten langs economische modellen gingen leggen.” Melissa Lagerbrug – Promotie, marketing en communicatie Dirk Scheele Muziektheater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!