De Business Achter Klassieke Muziek / Online cursus

De Business Achter Klassieke Muziek / Online cursus

15 januari 2024 @ 16:00 17:30

Van klassieke muziek moet je vooral genieten natuurlijk! Maar toch: ook in de klassieke muziek gaat er geld om. Hoe zit het nou met de handel in klassieke muziek? De echte handel in klassieke muziek begon zelfs al in 1498, om precies te zijn..

Welke rol speelde commercie en muziekhandel in de barok? En hoe veranderde dat in de 19e eeuw? Welke innovaties, muziekrechten en andere ontwikkelingen beïnvloedden de handel in klassieke muziek? En: hoe komen musici en componisten nu aan hun geld?

Tijdens 2 online lessen van een dik uur behandelen we de zakelijke kant van de klassieke muzieksector door de eeuwen heen. We gaan in op de geldstromen en de “business” van klassieke muziek. Over de opkomst van muziekuitgevers, de concertzalen, auteursrechten, popularisering van muziek en meer. En we brengen dat in verband met sociale en technologische ontwikkelingen.

We betrekken de ervaringen en kennis van andere deelnemers bij de lessen. En we kijken we ook naar onze tijden, maar ook naar de toekomst. Dus: hoe jij lessen uit de geschiedenis vandaag de dag kan inzetten voor jouw muziek.

Voor: klassieke musici en zakelijk leiders in de klassieke muziek.

  • Twee online lessen van ong 75 min. Incl. certificaat van deelname.
  • Ook mogelijk alleen met video-recording.
  • Max 15 deelnemers.

Data: ma 15 en ma 22 januari 2024, van 16:00 uur tot ong 17:15 uur. Kan je een datum niet meedoen? Dan ontvang je de link naar de video.

Online, via zoom. Je ontvangt een dag voor het event een link voor deelname. Niet gekregen? Mail ons: info@musicmotion.nl.

Kosten: €25 incl. BTW en inclusief certificaat. Alleen video-opnames: €10 incl. BTW.

 

De online cursussen over de muziekindustrie worden gegeven door Ewout van der Linden van Music Motion. Ewout geeft les aan verschillende muziekopleidingen, onderwerpen: muziekondernemerschap, muziekrechten, muziekbusiness. Hij specialiseerde zich ook in de geschiedenis van commercie in muziek.

“Met zijn aanstekelijke enthousiasme voerde Ewout ons mee in het boeiende thema Muziek te Koop! Hij deed me denken aan een popster die de kunst verstaat de aandacht van zijn publiek vast te houden” Karen Majelyne, Passion Beyond Bach.

“Leuke cursus! Ik heb echt een beter begrip van de business gekregen nu ik weet waar alles vandaan is gekomen.” Rikkert Kremer, Zakelijk leider Calefax Reed Quintet

 

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!