Music Pitch – Streaming Streaming Streaming!

Music Pitch – Streaming Streaming Streaming!

Muziek hoor je in 2018 via streaming. En dan hebben we het niet alleen over Spotify, Deezer, Tidal, maar ook nieuwe niche streamingdiensten en Youtube. Wat zijn de laatste ontwikkelingen met streamingdiensten? Hoe kan je er als artiest het meeste uithalen? En wat moet je als professional in de muziek écht weten?

Deze Music Pitch zit helaas vol. Check donderdagmiddag of er eventueel extra plaatsen komen. Hoe dan ook, we plaatsen enkele dagen erna een verslag van deze Music Pitch.

Tijdens deze Music Pitch belichten we muziekstreaming van meerdere kanten. Dus: hoe kan je streaming gebruiken voor je promotie, hoe zit het met de data achter streaming en playlists? Maar ook gaan we het hebben over inkomsten via streaming, via de labeldeals en via auteursrechten.

Welke nieuwe diensten zijn er die muziek streamen of artiesten kunnen helpen? En welke andere nieuwe trends zijn er op streaming-gebied?

 

Met de volgende gasten:

Jacky van den Munckhof – Fuga. Dé Fuga-expert op het gebied van streaming. Kent alle best practises in promotie & analytics van muziek op streaming platforms. Daarnaast stuurt hij 3 promotions managers aan in NYC, London en Millaan.

Jon Hilbrants – JUKE. De nieuwe streamingdienst, die zich vooral richt op playlists. Hoe ziet dat eruit? Wat hebben artiesten eraan? Hoe ziet hij de toekomst van streaming?

Harm Groustra – Buma Stemra. Woordvoerder bij Buma Stemra. Over auteursrechten via de streamingdiensten. Waaronder natuurlijk ook Youtube.

Sebastien Lintz – Sorted Management / Revealed Recordings. Heeft ervaring als artiest, maar werkt nu ook bij Revealed Recordings en Sorted Management. Kent dus de streaming scene van meerdere kanten en een duidelijke visie  over de rol van traditionele partijen in de muziekbusiness.

 

 

 

Pitch doen voor jouw muziek? Bij elke Music Pitch is er plaats voor 3 pitches van muzikanten/musici/bands/ensembles. Vertel in max 3 minuten wie je bent, wat je doet en laat unplugged wat horen! Wil je een pitch doen? Mail dan even naar info@musicmotion.nl. Er is plaats voor max 3 pitches.

 

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners: Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png

Eventbrite_wordmark_orange 2
Logo Entertainment BusinessGigstarter 300

Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!