Music Pitch Webinar – Muziek voor Film en TV

Music Pitch Webinar – Muziek voor Film en TV

17 februari 2021 @ 20:00 22:00

Is muziek maken voor film of TV maken iets voor jou? Wat moet je daarvoor kunnen? In wat voor films of TV producties past jouw muziek? En wat zijn daarvoor dan handige contacten? Hoe kan je die het beste benaderen?

Woensdagavond 17 februari organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online dus, via zoom. We gaan het hebben over componeren voor film en tv, de deals, de juiste contacten en alles wat je moet weten om te kijken of deze scene iets voor jouw muziek is. Natuurlijk alle ruimte voor jouw eigen vragen.

In het eerste deel van Music Pitch Webinar spreken we met experts uit de film en tv muziek. Zij delen handige tips en nuttige kennis.
In het tweede deel zijn de break-out-rooms: je kan jouw vragen persoonlijk voorleggen aan de experts (als je een plus-ticket hebt), of je maakt kennis met de andere deelnemers (als je een basis-ticket hebt).

Met de volgende experts:

Neeltje Mooring – SOLID as a Rock. Na bij diverse platenlabels te hebben gewerkt startte Neeltje haar bedrijf SOLID as a Rock en bemiddelde muziek voor vele films en mediaproducties. Zoals Mi Vida, Bon Bini, Vechtmeisje. Over wie je moet kennen in de filmbusiness, hoe jouw muziek kans maakt en wat de juiste deals zijn.

Matthijs Kieboom. Een van dé film composers van Nederland. Componeerde voor vele tv-producties en films. Nu bijvoorbeeld bezig met muziek voor de Britse detective-serie Van der Valk. Matthijs vertelt over het componeerproces, samenwerken met regisseurs en natuurlijk ook over de deals.

Tessa Rose Jackson. Producer en songwriter en brengt eigen werk uit onder de artiestennaam Someone. Haar werk verscheen in wereldwijde reclamecampagnes en series als HBO’s ‘New Girl’ en Netflix’s ‘Dear White People’. Maakte songs voor de soundtrack van de nieuwe film van Antoinette Beumer en de volledige audio, muziek en foley voor de nieuwe speelfilm van animator Lei Lei. (foto Tessa: Bibian Bingen)

Na het webinar ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een Plus ticket krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit de business.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LOGO-MUSIC-PITCH-DEF-A-300x40.png



  • Woensdagavond 17 februari, van 20:00 tot ong 22:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname.
  • Max 35 deelnemers: max 26 basis, max 9 plus.
  • Deelname webinar basis €8,50 excl BTW / Deelname webinar plus €20,00, ex BTW. Korting €5 voor Ntb leden!
  • Aangemeld? De link wordt je een dag voor het event gestuurd. Check je mail dus een dag voor het event!

Wat is Music Pitch Webinar? 
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 50 minuten over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).


Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners Gigstarter , Tentoo, Cultuur+Ondernemen, Kunstenbond Ntb.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png
Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!