Music Pitch Webinar – Stock / Production Muziek

Music Pitch Webinar – Stock / Production Muziek

23 september 2021 @ 16:00 18:00

Muziek maken voor mediaproducties, dus documentaires, tv shows, commercials, bedrijfsfilms etc. Dat verdient wat, en je kan er ook nog eens prima jouw muzikale talenten in kwijt. Maar hoe werkt die sector? Welke platforms en publishers zijn nuttig? Hoe zit dat met inkomsten en rechten? En, is het wat voor jouw muziek?

Donderdagmiddag 23 september organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online, via zoom.

We spreken tijdens het webinar enkele gasten uit de stock/production-music over hun business, hoe deals in elkaar zitten, wat voor muziek er verkoopt en meer. Natuurlijk kan je je eigen vragen stellen.

Aanwezige experts:

Lucas van der Eijk – BMG Production Music. Is al 9 jaar A&R bij BMG, en werkt met composers, producers, muzikanten, topliners. Zorgt voor het plaatsen van muziek onder films, tv-shows, commercials en meer media. Internationaal. Over de deals en de trends in deze business.

Toon Habraken – Foxhole Music. Afgestudeerd gitarist aan het conservatorium, maar maakte al snel muziek in opdracht voor bv Nike, Heineken en VPRO. Voor zijn eigen bedrijf Foxhole specialiseert hij zich in production music. Zijn werk wordt wereldwijd gebruikt; bij de BBC, RTL, Netflix en veel meer. En in commercials, door bedrijven als McDonald’s, Rituals en Land Rover. Over deals, hoe je deze activiteiten opzet en over muziek maken.

Jelle Dittmar. The new kid on the block! Jelle is een jonge componist en maakt muziek voor film maar ook veel voor productie muziek. Momenteel werkt Jelle met verschillende libraries van over de hele wereld die muziek leveren aan Netflix, HBO, Disney, en nog vele anderen. Over het werken met libraries, welke muziek je kan aanleveren. En: hoe is het met gelukt op jonge leeftijd?

In het eerste uur spreken we de experts. Je krijgt tips, hoort hun ervaringen en je kan natuurlijk persoonlijk je vragen stellen.
In het tweede uur vinden er enkele break out rooms plaats. Daarin maak je in kleine groepjes persoonlijk kennis maakt met overige deelnemers (bij een basis-ticket) of de experts (bij een plus-ticket).
Na het webinar ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een plus-ticket krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit stock/production music.

Kan je er niet bij zijn? Boek dan een niet-aanwezig-ticket, je krijgt dan na het webinar toegang tot een opname ervan, en je krijgt ook de namen van de andere deelnemers en een lijstje interessante contacten uit de kindermuziek.

  • Donderdagmiddag 23 september, van 16:00 tot ong 18:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. (Check een dag vantevoren of je de link hebt, zoniet, mail info@musicmotion.nl)
  • Max 34 deelnemers: max 25 basis, max 9 plus.
  • Kosten: basis-ticket €9,50 / plus-ticket €22,00 (korting €5 voor Kunstenbond leden, Gigstarter Pro!) / niet-aanwezig-ticket €22,00. Excl BTW, bij aanmelden zie je de prijs incl. BTW.

Music Pitch Webinar is een productie van Music Motion in samenwerking met Gigstarter, Kunstenbond Ntb.

https://vimeo.com/613789744

Wat is Music Pitch Webinar?
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 1 uur over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).

Music Pitch Webinar is een productie van Music Motion in samenwerking met Gigstarter, Tentoo, Cultuur Ondernemen, Kunstenbond Ntb.


cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png

23 september 2021 @ 16:00 18:00

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!