Music Pitch Webinar – Verdienen met songwriting ‘22

Music Pitch Webinar – Verdienen met songwriting ‘22

8 november 2021 @ 16:00 18:00

Met het schrijven van liedjes of muziekstukken valt wat te verdienen. Op verschillende manieren. Hoe krijg je het meeste voor je liedjes of composities? En wat zijn nieuwe manieren om je talenten als composer/songwriter ten gelde te maken?

Maandagmiddag 8 november organiseren we er een Music Pitch Webinar over. Online, via zoom.

Enkele gasten uit de muziekbusiness vertellen hoe je als songwriter / componist aan je inkomsten kan komen. Hoe krijg je betaald voor schrijven voor andere artiesten? Of voor compositie-opdrachten? En zijn er nog meer mogelijke inkomstenbronnen? Ook over tips hoe je meer Buma in je zak krijgt. En natuurlijk kan je je eigen vragen stellen.

Met de volgende gasten….

Bobby Sukhraj – Houston Comma. Bobby doet management & music publishing services om songwriters en producers zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van hun carrière. Met nadruk op A&R, song placements, co-writes en song camps, syncs op nationaal en internationaal gebied. Focust zich op nieuwe business en op Azië. Over de voor- en nadelen vakpublishing, carrière planning.

Ed Struijlaart – Singer Songwriter. De dood of de gladiolen! Ed gooide een paar jaar geleden het roer dramatisch om en werd… een hele ondernemende singer songwriter. Die ook nog eens alle muziek voor de musical SOOF schreef, muziek voor film, DJ bij Radio Veronica werd en natuurlijk veel met zijn eigen muziek optreedt. Hoe breidt hij alles aan elkaar en haalt hij zoveel mogelijk uit zijn eigen songwriting?

Allan Eshuijs – Composer / Vocal Kitchen. Evacuate the Dancefloor! Haalde de nr 1 positie in de UK, maar Allan is composer én producer van nog veel meer pop en dance hits. En co-writes met namen als Macy Gray, Taio Cruz. Winnaar BMI en BUMA award. Op dit moment ook CEO van Vocal Kitchen. Over betaald worden als componist, de juiste partners, inkomsten als producer en meer.

In het eerste uur spreken we de experts. Je krijgt tips, hoort hun ervaringen en je kan natuurlijk persoonlijk je vragen stellen.
In het tweede uur vinden er enkele break out rooms plaats. Daarin maak je in kleine groepjes persoonlijk kennis maakt met overige deelnemers (bij een basis-ticket) of de experts (bij een plus-ticket).
Na het webinar ontvang je de email adressen van de overige deelnemers die daarin toestemmen. Deelnemers met een plus-ticket krijgen na het evenement ook een lijstje interessante contacten uit stock/production music.

Kan je er niet bij zijn? Boek dan een niet-aanwezig-ticket, je krijgt dan na het webinar toegang tot een opname ervan, en je krijgt ook de namen van de andere deelnemers en een lijstje interessante contacten uit de kindermuziek.

  • Maandagmiddag 8 november, van 16:00 tot ong 18:00.
  • Online, via zoom. Je ontvangt tzt een link voor deelname. (Check een dag vantevoren of je de link hebt, zoniet, mail info@musicmotion.nl)
  • Max 34 deelnemers: max 25 basis, max 9 plus.
  • Kosten: basis-ticket €9,50 / plus-ticket €22,00 (korting €5 voor Kunstenbond leden, Gigstarter Pro!) / niet-aanwezig-ticket €22,00. Excl BTW, bij aanmelden zie je de prijs incl. BTW.

Music Pitch Webinar is een productie van Music Motion in samenwerking met Gigstarter, Kunstenbond Ntb.

Wat is Music Pitch Webinar?
Music Pitch ken je mogelijk al van Tolhuistuin Amsterdam. De webinars doen we met net zoveel info, en iets persoonlijker contact. Via zoom. Eerst een webinar van ong 1 uur over een muziek business onderwerp. Daarna break out rooms: je ontmoet daarin de andere deelnemers (basis-ticket), of de gasten uit de business persoonlijk (plus ticket). En je krijgt meer contacten: van de andere deelnemers (basis-ticket) of van andere deelnemers plus interessante business contacten (plus-ticket).

8 november 2021 @ 16:00 18:00

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!