Music Pitch – Meer Optreden, Meer Opbrengsten

Music Pitch – Meer Optreden, Meer Opbrengsten

Optreden: de belangrijkste inkomstenbron voor muzikanten / musici. Of je nou pop, kamermuziek, hiphop, jazz, latin maakt. Maar hoe hou je zoveel mogelijk over aan optredens? Hoe levert het meer fans op, meer netwerk en, natuurlijk: geld.

HELAAS: UITVERKOCHT! Dus aanmelden kan niet meer. Check over een paar dagen de blog over deze Music Pitch.

Tijdens deze Music Pitch gaan we kijken hoe je meer uit optredens kan halen. Dus: welke optredens betalen het beste? En hoe onderhandel je een goede vergoeding? Wat is de juiste prijsstelling voor je evenement of optreden? Wat betekent een agent of boeker voor je?

Maar optredens kunnen meer opleveren. Bijvoorbeeld een grotere fanbase. Hoe krijg je dat voor elkaar? En hoe kan je informatie uit je optredens gebruiken voor je promotie.

Met de volgende gasten:

Roel van Rooij – Radar Agency. Werkt bij Radar Agency als boeker, waar hij met en voor nationale & internationale artiesten werkt. Tevens manager geweest van Shaking Godspeed en werkte als freelancer mee aan diverse festivals. Roel is altijd op zoek naar nieuw talent en hecht waarde aan sound, visie, drive en eigenheid.

Rico Neeter – AT Bookings / Popronde. Zag vele kanten van de muziekbusiness, werkt met jong talent tot gevestigde namen.

Erik de Kuyper – Gigstarter. On line boekingsbureau met veel aanvragen voor privé optredens. Erik vertelt de geheime trucs daar zoveel mogelijk van te krijgen en er dan zoveel mogelijk uit te slepen.

Jasper Dijkstra – Eventbrite. Ticket bedrijf dat graag ook handige content deelt. Vanavond deelt Jasper tips over het  opbouwen van een fanbase en vertelt over de beste prijsstrategie. Hoe bepaal je de juiste prijs voor jouw event / show?

Ronald de Bas – 8Ball Music. Manager van onder meer Miss Montreal. Over onder meer de deals die je als manager maakt met boekers en venues.

 

 

 

Pitch doen voor jouw muziek? Bij elke Music Pitch is er plaats voor 3 pitches van muzikanten/musici/bands/ensembles. Vertel in max 3 minuten wie je bent, wat je doet en laat unplugged wat horen! Wil je een pitch doen? Mail dan even naar musicpitch@musicmotion.nl. Er is plaats voor max 3 pitches.

 

Music Pitch is de tweemaandelijkse netwerk- en informatiebijeenkomsten voor de muzieksector. Interviews met key players uit een bepaalde scene (binnen of buiten de muziekbusiness) die interessant is voor professionals in de muziek. Bezoekers krijgen de kans een korte pitch te doen voor hun eigen project of muziek. Napraten en kennismaken tijdens netwerkborrel achteraf.

Music Pitch wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als vaste partners:  Eventbrite,  Tolhuistuin en Gigstarter. Mediapartner: Entertainment Business.

cropped-LOGO-MUSIC-MOTION-90X90.png

Eventbrite_wordmark_orange 2Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.09.22
Logo Entertainment BusinessGigstarter 300

Schermafbeelding 2017-05-10 om 12.07.39

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!