Wie-is-Wie: Geldzaken in de muziek

Wie-is-Wie: Geldzaken in de muziek

Wie kan je helpen met geldzaken in muziek?

8 mei 2024 @ 19:00 21:00

Wat zijn de belangrijkste belasting-must-knows voor een muzikant, label of podium? Wie helpt je met je aangifte? Hoe zorg je dat je al je Buma, Sena en Norma binnenkrijgt? Hoe doe je handig je administratie?

Wie-is-Wie: een nieuwe netwerkmeeting voor muziekprofessionals. In Hotel V Fizeaustraat in Amsterdam hoor je nuttige info én ontmoet je nieuwe contacten. Je gaat de deur dus uit met nieuwe kennis, en een flink uitgebreid netwerk. Steeds met een centraal thema, deze eerste editie: wie kan je helpen met geldzaken in de muziek?

We ontvangen financiële professionals met een specialisatie in de muzieksector. Dus: boekhouders, belastingadviseurs, rechtendeskundigen etc. Een paar korte keynotes, en daarna vooral contact leggen en jouw persoonlijke vragen stellen aan de topic-tafels. Ook zijn er studenten muziekbusiness aanwezig die zoeken naar een stage of hun eerste baan.

Na de bijeenkomst krijg je de contactgegevens van experts en deelnemers die daarin toestemmen.

Met de volgende experts:

Wesley Baars / Grey Men Entertainment en Media.
Grey Men is een fiscaal en financieel adviesbureau voor de creatieve sector in Nederland. Wesley (business manager) is gespecialiseerd in belasting en muziek, bedrijfsvormen en cashflowmanagement voor artiesten.

Maartje Valk, Freelance fondsenwerver voor creatieve sector.
Maartje is zakelijk leider van het Prinsengrachtconcert en directeur van de Noorderkerkconcerten in Amsterdam, maar ook fondsenwerver. Zij heeft de afgelopen jaren meer dan 1 miljoen euro opgehaald voor verschillende projecten en opdrachtgevers.

Sascha van Verseveld / Copyright Power.
Sascha is general manager van Copyright Power, een bedrijf dat artiesten en componisten helpt om hun rechten te innen. Ze geeft enkele handige tips om zo veel mogelijk Buma, Sena, Norma geld te innen.

RakenDra Smit en Inge Heesen / Ntb Kunstenbond.
RakenDra gaat vanavond in op deals: waar moet je op letten bij label, publishing en managementdeals anno 2024? En Inge over fondsen: projectontwikkeling, aanvraagtips en andere fondsenwervings-methoden.

Violet Broersma / Cultuur Ondernemen.
Welke financieringsvormen zijn er voor muziekprojecten? En welke trends zijn er? Denk aan een verschuiving van geefgeld naar leengeld en impactfinanciering. Violet is programmamanager financieren bij Cultuur Ondernemen.

Datum: woensdagavond 8 mei, van 19:00 tot ong. 21:00.
Locatie: Hotel V Fizeaustraat, Fizeaustraat 2 in Amsterdam. (ong 10 min lopen van Amstel station)
Kosten deelname (incl. BTW): Early Bird ticket (tot 24 april) €17,50 incl BTW, daarna € 22,50, incl BTW.
Inclusief de contactgegevens van experts en deelnemers die daarin toestemmen.Wat is Wie-Is-Wie?
Wie-is-Wie: een nieuwe netwerkmeeting voor muziekprofessionals. In het Hotel V Fizeau hoor je nuttige info en ontmoet je nieuwe contacten. Je gaat de deur uit met nieuwe kennis, en een flink uitgebreid netwerk. Tijdens Wie-Is-Wie staat steeds één thema centraal.

Wie-Is-Wie wordt georganiseerd door Music Motion en heeft als partner Hotel V Fizeaustraat.

Evenement details
Meld je aan voor dit event via de onderstaande link!