Hier kan je optreden deze zomer…

30 maart 2021

Hier kan je optreden deze zomer…

door | mrt 30, 2021 | Muziekbusiness

Gaan we corona dat dan toch echt wegprikken? Of lukt het met slimme testen om concerten weer mogelijk te maken? Het grote festivalseizoen kunnen we wel vergeten in 2021. Maar er is toch zeker wel wat mogelijk: vaak kleine concert-initiatieven waar je van je kan laten horen.

Ik krijg uit verschillende hoeken van mensen te horen dat ze een podium-initiatief(je) starten. Geen duizenden mensen publiek, al helemaal geen internationale namen. Maar mogelijk wel een leuke manier om muziek weer in het echt te laten klinken. En hieronder staan er een paar op een rijtje.

Ken jij een ander initiatief? laat het ons weten! Mail naar: ewout@musicmotion.nl.


Voordeurconcerten Delft, en waarschijnlijk ook Rotterdam

Een heel kort concertje van 15 minuten bij iemand aan de voordeur geven. En het verdient ook nog wat. Dat is het idee eigenlijk. In Delft is het al gaande, bij genoeg muzikanten start Voordeurconcerten ook in Rotterdam.

Een paar voorwaarden: geen hobbyisten-muzikanten, 100% akoestisch en zelfvoorzienend, duo’s en trio’s alleen in overleg, en moeten kunnen voldoen aan de corona regels.

Liefst met muzikanten uit de betreffende stad, want er is geen reiskostenvergoeding. Interesse? Mail Evi Marian Bulters: evi@emartistmanagement.com

Little Heaven in Arnhem

In een voormalige studio in Arnhem is een nieuwe studio, maar nu met een klein podium gevestigd: Little Heaven. Erg klein! Slechts voor enkele tientallen mensen plek, en dan ook zonder 1,5 m, dus corona moet wel echt weg zijn. Maar voor alle muziek geschikt, en ze hebben zelfs de beste geluidsinstallatie aan de oostelijke kant van het land.

Meer weten? Mail Vincent MacDonald: info@vincentmacdonald.com

Stadsstrand Vlaardingen

Net als vorig jaar programmeert de Vlaardingse Kroepoekfabriek de muziek op het wel zeer gezellige, relaxte stadsstrand in Vlaardingen. In het oude havengebied daar, dus geen buren die klagen. Nou ja… één buurvrouw, zo is mij verteld, maar die vindt het hoofdzakelijk gezellig en leuk.

Stadsstrand Vlaardingen

Alle muziek mag, van jazz, klassiek, pop en zelfs een beetje metal. Er komt een breed publiek, dus al te gek moet het niet worden, maar het publiek muzikaal een beetje opvoeden mag wel!

Zin om op te treden? Mail even met elroy@kroepoekfabriek.nl.

Kindermuziekfestival in Tolhuistuin Amsterdam

Aan de overkant van het IJ in Amsterdam, in het weekend van 11 en 12 september, is er weer het Kindermuziekfestival. Artiesten uit meerdere genres die een leuk idee hebben voor kindermuziek treden er op voor kinderen en hun ouders. In een soort Efteling achtige trein-constructie. Organisator Herman Link legt het je graag uit hoe dat precies werkt!

Hoe dan ook, er zijn nog enkele plekken over. Mocht je het leuk lijken om muziek voor kinderen te maken, neem contact met ze op: festival@kindermuziek.nl

Barrak Festival in Den Haag

In een circustent, aan de Haagse Binckhorst vindt op 11, 12 en 13 juni weer een muziekfestival plaats! En het gaat hoe dan ook door, zegt Leah Uijterlinde, die hierbij betrokken is, met of zonder publiek. De acts zijn al gepland, maar ze zoeken nog mensen die kunnen helpen met licht en geluid.

En trouwens, na dit festival gaat de locatie Barrak door met muziek. Alle genres in principe welkom. Meer info? Mail Leah: leah_uijterlinde@hotmail.com.


Nog meer!

Er zijn natuurlijk nog meer initiatieven, maar deze wilden we alvast even delen. Ken jij leuke plekken? Laat ons weten!

Deze blog is geschreven door Ewout van der Linden van Music Motion. Music Motion organiseert vaak netwerk en kennisevents voor de muziekbusiness. Check onze online netwerk- en kennis events de komende maanden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Opkomende evenementen